Verkennend onderzoek laadkabel FlatPower afgerond

15 maart 2024, 14:02
Flatcable en wethouder Theo Alkemade

Het verkennende praktijkonderzoek met de platte laadkabel voor particulieren, genaamd FlatPower, is afgerond en goed verlopen. Zo zijn er geen gevaarlijke situaties ontstaan of andere bijzonderheden opgemerkt.

Onderzoek met enkele deelnemers

In samenwerking met Lencon startte de gemeente Noordwijk in 2023 samen met enkele huishoudens dit onderzoek. Er is gekeken of de FlatPower, een platte laadkabel, veilig gebruikt kon worden om elektrische voertuigen op te laden op straat vanaf een particulier laadpunt.

Evaluatie en vervolgstappen

De komende periode wordt besteed aan het evalueren van de ervaringen en resultaten van deelnemers in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Afhankelijk van deze evaluatie worden nieuwe vervolgstappen overwogen. Dit kan onder meer inhouden dat regels met betrekking tot het opladen op straat vanaf een particulier laadpunt moeten worden aangepast. Hiervoor zijn wel specifieke voorwaarden en criteria nodig in lijn met landelijke wet- en regelgeving.

Toename van elektrische voertuigen

Het aantal elektrische voertuigen in gemeente Noordwijk neemt toe. De gemeente werkt eraan om elektrisch rijden krachtig te ondersteunen door verschillende soorten elektrische laadmogelijkheden te faciliteren.