Verkeersonderzoek

Dit nieuwsbericht is verlopen.
27 oktober 2023, 11:55

Gemeenten en Provincie voeren een regionaal verkeersonderzoek uit. In Noordwijk hangen er camera’s bij de rotondes op de Zwarteweg en de Beeklaan. Zo krijgt de overheid goed in beeld hoe druk het is en op welke tijdstippen dat gebeurt.

Verkeer tellen

Provincie Zuid-Holland en gemeente Noordwijk hebben een verkeersonderzoeksbureau de opdracht gegeven om van maandag 30 oktober 2023 tot en met vrijdag 3 november 2023 camera’s op te hangen in de openbare ruimte op rotondes op de Zwarteweg en de Beeklaan. De opnames dienen om de verkeerssituatie ter plaatse te onderzoeken door het verkeer te tellen. Zo krijgt de overheid goed in beeld hoe druk het is en op welke tijdstippen dat gebeurt.

Wat doen de camera’s precies?

De camera’s registreren geen kentekens of snelheid. Ze leggen alleen het aantal passerende voertuigen vast en registreren uitsluitend het algehele verkeersbeeld en tijdstip. Weggebruikers worden dus niet op basis van de camerabeelden beboet als zij bijvoorbeeld de ter plaatse geldende maximumsnelheid overtreden. De gemaakte camerabeelden worden bij afronding van het onderzoek vernietigd.