Veel ideeën opgehaald met participatie 800 extra bomen

5 maart 2024, 14:55

Waar zie jij graag een extra boom geplant? Veel mensen hebben meegedaan met de participatie en een plek op de kaart aangegeven waar zo’n extra boom volgens hun het beste kan komen in hun buurt.

Samen Noordwijk groener maken

De oproep van wethouder Theo Alkemade was niet aan dovemans oren gericht. Er werd goed gereageerd. De gemeente haalde maar liefst 316 ideeën op. “Ik vind het mooi te zien hoe enthousiast er is geparticipeerd. Daar is ons gemeentebestuur blij mee. We kunnen nu de volgende projectfase in: de aangedragen locaties beoordelen op hun geschiktheid. Het zal nog een hele klus worden. Maar wel een ongelooflijk leuke”, aldus de wethouder.

Herplant van bomen

Een kanttekening is op zijn plaats. Een aantal ideeën gaat over de herplant van bomen. Dat valt buiten de vraagstelling, want het ging in deze participatie namelijk om plekken voor extra bomen. De gemeente moet nog bepalen hoeveel ideeën exact over herplant gaan. Ze worden in ieder geval gegeven aan de teams die gaan over de herplant van groen in onze gemeente. Niets gaat zo verloren.

Extra aanmeldingen samen.noordwijk.nl

Het participatietraject 800 extra bomen leidde tot veel nieuwe aanmeldingen op samen.noordwijk.nl. Het digitale platform voor de digitale inwonersparticipatie. In de periode dat het project “800 extra bomen” online gestaan heeft, zijn er 375 nieuwe accounts aangemaakt op samen.noordwijk.nl. Daarmee komt het totaal aantal registraties van inwoners van Noordwijk op 2.449. Nieuwe leden is goed is voor toekomstige participatietrajecten. Want iedereen die zich heeft aangemeld, is meteen op de hoogte van nieuwe participatie-initiatieven. Als het aan de gemeenteraad ligt worden dat er steeds meer.

Meer weten?

Lees ons eerder verschenen nieuwsbericht ‘800 extra bomen’.

Projectpagina

Sommige mensen gaven meteen aan wat voor soort boom ze graag wilden. Wat is de aanpak op dat punt? Bekijk onze projectpagina ‘800 extra bomen’. Daar vind je onder meer de projectplanning en de punten waarop de ideeën worden beoordeeld.

Samen Noordwijk

Nieuwsgierig? Maak kennis met Samen Noordwijk. Hét digitale platform waarop mensen meedoen en meebouwen aan hun buurt, wijk of straat in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.