Uitnodiging aan al onze kunstenaars

10 mei 2023, 14:23
Kunst in de gemeente

Gemeente Noordwijk nodigt alle lokale kunstenaars uit mee te doen aan ‘Kunst in de Gemeente’. De hoofdprijs: € 3000,-. En de mogelijkheid je werk te laten zien in de mooiste tuin van de streek. De Engelse Tuin op het Landgoed in den Houte. De wisselsokkel staat klaar voor het winnende werk.

De winst

Alle lokale kunstenaars uit gemeente Noordwijk zijn van harte uitgenodigd mee te doen. De winnaar mag zijn of haar kunstwerk een jaar lang in de Engelse Tuin in Noordwijkerhout presenteren en ontvangt een geldbedrag van € 3000,-.

Schitteren op een glorieuze locatie

De Engelse Tuin is op Landgoed in den Houte. De terugkomst van de historische tuin is een project onder het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek. Na voltooiing is het misschien wel één van de mooiste tuinen in de streek. 

Wie kunnen meedoen?

Deelnemers zijn kunstenaars woonachtig of duurzaam werkzaam in de gemeente Noordwijk. Of zijn er duurzaam werkzaam geweest. 

Zo doe je mee

Vanaf maandag 15 mei tot en met zaterdag 1 juli 2023 kunnen de kunstenaars één of twee kunstwerken of ontwerpen aanmelden via dit mailadres.

Spelregels

Uiteraard moet het werk aan een aantal vereisten voldoen. Alle informatie staat op deze website.

Zo werkt het

Uit het aanbod maakt een jury een selectie. Vervolgens kunnen de inwoners uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk hun stem hierop uitbrengen. Aan de hand van die uitslag kiest de jury de winnaar uit de 3 meest gewaardeerde kunstwerken. 

Sterk initiatief

De wedstrijd is uitdagend. Prikkelend ook voor de lokale kunstenaars uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk om te laten zien wat ze in huis hebben. De gemeente nodigt ze uit om hun beste beentje voor te zetten. De wisselsokkel in de Engelse Tuin wacht op de winnaar!