Sportverenigingen samen voor Sociale Veiligheid

28 mei 2024, 16:10

Maandag 27 mei 2024 kwamen verschillende bestuurders van sportverenigingen uit onze gemeente samen voor het project In Veilige Handen. Op de Duinwetering werden sociaal veilige trofeeën en bordjes overhandigd aan de eerste 8 verenigingen.

Project “In Veilige Handen”

Bijna 70 verenigingen zijn aangeschreven om deel te nemen aan de bijeenkomsten om sociaal veilig te worden. Onder leiding van NOC*NSF en het Sportbedrijf Noordwijk hebben diverse clubs binnen de gemeente Noordwijk bijeenkomsten gevolgd.De afgelopen jaren hebben Fluks, VV van Nispen, NHC, Noordwijkse Golfclub, TFC, NSL, Northa en VV Noordwijk hard gewerkt aan het project “In Veilige Handen”.

Inzet en toewijding beloond

Dankzij de inzet en toewijding heeft het bestuur van de verenigingen, sociale veiligheid omarmd. Dit is een geweldige prestatie waar wij ontzettend blij mee zijn. Onder begeleiding van Sportbedrijf Noordwijk, hebben zij alle stappen doorlopen. De 8 verenigingen behoren nu tot de eerste groep verenigingen die sociaal veilig zijn. Zij zijn een voorbeeld voor alle andere verenigingen binnen onze gemeente. In totaal zijn er nu 16 verenigingen sociaal veilig. 20 verenigingen zijn op dit moment druk bezig om ook sociaal veilig te worden.

Sociaal veilig bordjes

Als dank en waardering zijn er sociaal veilig bordjes en een trofeeën overhandigd. Bij ingang van het sportcomplex kunnen deze bordjes worden geplaatst. Zo kunnen alle leden en bezoekers zien dat zij een sociaal veilige vereniging zijn.