Robert van Dijk griffier in Noordwijk

28 juni 2023, 09:37
Robert van Dijk, griffier gemeente Noordwijk

Robert van Dijk is op 27 juni door de gemeenteraad van Noordwijk aangewezen als de nieuwe griffier. Hij start per 1 juli en brengt ruime ervaring mee.

Zo werkte hij ruim 17 jaar als griffier in Teijlingen en daarvoor in Voorhout. Robert van Dijk heeft zin in de overstap: “De ambities van de gemeente Noordwijk zijn hoog. De raad zocht een innovatieve, enthousiaste en proactieve griffier. Dit sluit prima aan bij mijn ambities en bij de ervaringen die ik meeneem vanuit de gemeente Teylingen en de VNG. Ik vertrouw erop om deze ambities, samen met het griffieteam, de komende jaren te gaan waarmaken.”

Verbinder

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 27 juni heeft de werkgeverscommissie van de gemeenteraad voorgesteld Robert van Dijk aan te wijzen als griffier van Noordwijk. De werkgeverscommissie, dat is de commissie van raadsleden die de werkgever is van de griffie, is unaniem in haar voordracht. Hans Knapp, de voorzitter van de werkgeverscommissie, noemt Robert van Dijk iemand die helder is in zijn aanpak. “Een prettig persoon met een breed bestuurlijk netwerk in en om de Duin en Bollenstreek. Bovendien heeft hij affiniteit en ervaring met het werken in een omgeving met soms tegengestelde belangen, zoals in een gemeente die nog niet zo lang geleden gefuseerd is.”