Raadscolumn Wally Rodenburg (NZLokaal): Waar een wil is, is een Schelft!

5 juni 2023, 14:27

De meeste partijen lijken dit uiteindelijk ook in te zien, maar nu is de vraag hoe gaan we dit betalen en met name de jaarlijkse exploitatiekosten die hoog lijken te zijn. Daarom wordt hier vlak voor de zomervakantie nog een keer over gepraat.

We moeten nu een manier zien te vinden om dit te kunnen betalen. Er zijn verschillende mogelijkheden om geld te creëren, bijvoorbeeld door de toeristenbelasting te verhogen! 

Wist u dat in Noordwijk er maar €2,39 toeristenbelasting wordt geheven? Teylingen met €2,68 maar €0,29 meer, het gerenommeerde Zandvoort €3,30 of Haarlemmermeer €6,05. Of door het onderhoud van rotondes te laten sponsoren in ruil voor reclame +/- €120.000,- Ook de OZB-verlaging zou kunnen worden teruggedraaid omdat dit vooral voordeel oplevert voor de rijkere mensen.

Er zijn zo nog meer manieren om het geld bij elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld de rekenrente niet doorbelasten over het geld dat we van de verzekeringen hebben gehad. Scheelt structureel ook €96.000,- op de exploitatie. De ingediende begroting minus €70.000,- op de exploitatie van de natte verenigingen herbeoordelen! U ziet, waar een wil is….! 

Wij raadsleden vertegenwoordigen de inwoners, zij hebben ons tenslotte gekozen. De inwoners hebben ons nu nodig, dus laten we er nu voor hen zijn. Noordwijkerhout heeft een rijk verenigingsleven en volop cultuur. Laten we dit volhouden, Noordwijkerhout verdient dit!! Want waar een wil is, is een Schelft!