Raadscolumn John van der Klaauw (Partij voor de Inwoners): Teleurgesteld in Noordwijkse politiek

4 december 2023, 11:22

In Noordwijk groeit de behoefte aan verandering in de politiek. Als inwoner ben ik lid geworden van de ‘Partij voor de Inwoners’ om een einde te maken aan loze beloften en politieke spelletjes.
Onze missie is eenvoudig: de politiek moet om de inwoners draaien, niet om partijpolitiek of persoonlijke belangen. Transparantie is cruciaal en beslissingen mogen niet achter gesloten deuren worden genomen.

Helaas ben ik nog steeds verbijsterd (in verband met de vergadering van 21 november jongstleden) door de manier waarop de Noordwijkse politiek met haar collega’s en burgers omgaat. Het lijkt erop dat het hier vooral om het verwerven van macht gaat, in plaats van daadwerkelijk iets te bereiken en te doen voor de inwoners. Het draait om zelfverheerlijking, prestige en het onvermogen om andere standpunten te accepteren.

Enkele ambitieuze individuen proberen de koers te bepalen, zonder enige vorm van tegenspraak te dulden. Anderen blijken hen gewoon te volgen zonder zelf kritisch na te denken of beslissingen te nemen. Als je meegaat in deze politieke cultuur, ontbreekt het aan zelfreflectie en geef je anderen de volledige controle over jouw denken.

Ik had oprecht gehoopt dat er in Noordwijk ruimte was voor eerlijke en integere politiek, maar dit blijkt helaas een illusie te zijn. Personen waar ik eerder tegenop keek, blijken nu een grote teleurstelling te zijn en ver beneden mijn verwachtingen te opereren.

Het is ronduit schandalig dat ze (VVD, CDA, Lijst Salman en NZLokaal) niet de moed hadden om hun sinistere plan van tevoren bekend te maken, waardoor een mogelijke nieuwe wethouder de inspanning van het naar Noordwijk komen zichzelf had kunnen besparen. In plaats daarvan hebben ze een volkomen onschuldige man en zijn gezin publiekelijk vernederd.

Ik hoop van harte dat de kiezers bij de aankomende verkiezingen kiezen voor eerlijkheid en oprechtheid, en deze praktijken niet langer tolereren. Laten we hopen dat zij politici selecteren die daadwerkelijk het welzijn van de inwoners boven hun eigen ego en zelfverheerlijking plaatsen.

VVD, CDA, Lijst Salman en NZLokaal u moest u schamen om zo met mensen om te gaan.