Raadscolumn Ivar Kruse (Partij voor de Inwoners): Jongeren zijn de toekomst

20 maart 2023, 14:05

Inmiddels is er al weer een jaar verstreken sinds ik het vertrouwen van de kiezer heb gekregen om plaats te nemen in onze gemeenteraad.

De tijd vliegt

Ik ben dankbaar voor dit vertrouwen en ik neem deze verantwoordelijke taak dan ook zeer serieus met als grootste drijfveer; onze jongeren. Jongeren zijn immers de toekomst en kunnen een bijdrage leveren aan het oplossen van problemen waar onze gemeente mee kampt. 

Gemeentelijke stages

Als geschiedenisdocent mag ik samenwerken met onze enthousiaste jeugdige generatie. Vanuit de school waar ik werkzaam ben en het bedrijfsleven wordt de jeugd aan de hand van stages geënthousiasmeerd en geprikkeld om te ontdekken waar hun toekomst ligt.  

Zoals u weet zijn er grote tekorten op de arbeidsmarkt. Zo ook op ons gemeentehuis. Onze gemeente zou een soortgelijk stagemodel moeten toepassen om jongeren te enthousiasmeren maatschappelijk werk te verrichten en in de toekomst voor de gemeente Noordwijk te komen werken. Wij zien dit al veel terug in het bedrijfsleven waar veel studenten blijven plakken bij het bedrijf waar zij stage hebben gelopen. De gemeente biedt al diverse stages aan, maar dit zou nog beter kunnen. 

Ga samenwerkingen aan met diverse hogescholen en universiteiten. Bied mooie stages aan waarin je studenten enthousiast maakt door ze mee te nemen in de diverse processen, hen verantwoordelijkheid geeft en een stevige stagevergoeding aanbiedt met als kers op de taart een contract. De arbeidstekorten zijn niet alleen op te lossen door gemeentelijke stages aan te bieden, maar bieden wel kansen voor zowel de gemeente als jongeren. Wat mij betreft een prima plan. Nu de juiste stappen zetten om dit te verwezenlijken. Hier ga ik de komende periode aan werken.  

Oproep!

Ik wil mijn column graag afsluiten door een oproep te doen aan onze jongeren. Jullie zijn enthousiast en zitten vol frisse ideeën. Die frisse blikken en ideeën kunnen wij goed gebruiken in de lokale politiek. Laat je horen en gebruik je stem. Ik ben erg benieuwd. Kom gerust eens langs. Bel mij gerust eens op. De koffie staat klaar. 

Ivar Kruse, +31 (0)6 4321 4630