Raadscolumn Desirée van Paridon (VVD): Je kan geen omelet maken zonder eieren te breken!

15 mei 2023, 14:22

Ik heb jarenlang gehandbald bij NORTHA in Noordwijkerhout. Een fantastische tijd was dit. Ik vind het rennen en een bal overgooien een aangename bezigheid, en tijdens deze periode heb ik ook dé beste vriendinnen ontmoet. Vriendinnen die nog steeds vriendinnen zijn.

In de begin jaren speelden we in de Penningshal aan de Zeestraat. Als 10-jarig meisje dacht je niet na over het uiterlijk van deze hal. Het was er droog en warm. Maar hoe ouder we werden, hoe beter ons team werd. We bereikten het hoogste niveau van Nederland. Wat waren we blij dat De Schelft gebouwd werd en we daar onze tegenspelers mochten ontvangen. Wij hadden de mooiste kleedruimtes, een fantastische sporthal met een mooie receptie/barruimte, het maakte ons mentaal sterk! 

Niet alleen met sporten kregen we een mentale booster. Elke carnaval waren mijn gedachten al weken bij dit festijn en bloeiden mijn gevoelens op. Mijn hart klopt nog steeds sneller als ik eraan denk. Voor mij was De Schelft meer dan badmintonnen, handballen, zwemmen of de start van de NSL. Ik heb daar prachtige herinneringen. En hebben we allemaal niet herinneringen aan deze plek? De Schelft heeft ons verbonden. 

Daarom zijn wij van de VVD, vóór de herbouw van een multifunctioneel sport- en cultuurcomplex inclusief zwembad. Ik gun elk kind, elke tiener, elke inwoner dezelfde herinneringen die mij zijn bijgebleven. Daar heb je goede multifunctionele ruimtes en een actief verenigingsleven voor nodig. En actieve verenigingen hebben we zéker in onze gemeente. We doen het immers met elkaar!

De bouwprijzen en de inflatie maken de nieuwbouw van De Schelft duurder. Naast de hogere nieuwbouwprijs zullen ook de maandelijkse lasten stijgen. Ik denk dan altijd in kansen. Hoe meer inwoners genieten van De Schelft, hoe minder lasten. 
Maar eerlijkheidshalve zullen we meer moeten doen, het moet financieel verantwoord zijn door bijvoorbeeld kritisch te kijken naar andere uitgaven in de gemeentelijke begroting. Ik zie daar de uitdaging in en ga voor het creëren van ieders herinneringen… die zijn immers onbetaalbaar! En als het er straks gebouwd is, wat zullen we dan trots zijn op dit mooie nieuwe complex.