Pilot nachtbus Noordwijk - Leiden (Station)

13 maart 2024, 14:42

Hij gaat rijden. Hoogstwaarschijnlijk al vanaf april. Dat kan door een mooie samenwerking met buurgemeente Katwijk.

Op naar een evaluatie

Jonker Travel uit Katwijk verzorgt een nachtlijn tussen Leiden (Station), Katwijk en Noordwijk. Dat doet het bedrijf vooralsnog voor 2024 en 2025. In de loop van volgend jaar stellen gemeente Katwijk en gemeente Noordwijk een evaluatie op om te bepalen of de nachtbus na 2025 blijft rijden. Ook de firma Jonker en de politie worden betrokken bij de evaluatie. Dat alles blijkt uit een brief van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Wens vanuit het Collegewerkprogramma

In het Collegewerkprogramma is opgenomen dat het college een pilot met nachtelijk openbaar vervoer in de weekenden tussen Noordwijk en Leiden wil uitvoeren. Die pilot kan gehouden worden nu een vervoerder is gevonden. Er is budget voor. De kosten voor het laten rijden van een nachtbus in 2024 brengt de gemeente ten laste van het begrotingssaldo 2024. Het gaat om een bedrag van circa € 60.000,-. Voor 2025 voert gemeente Noordwijk een jaarlijkse bijdrage van € 60.000,- op in de Perspectiefnota.

Route

De bus gaat op iedere vrijdag- en zaterdagnacht rijden, eventueel aangevuld met feestdagen zoals Koningsdag en Leidens Ontzet. Vanaf Leiden Centraal worden in Katwijk de haltes Valkenburg Oost, Duinvallei en Gemeentehuis aangedaan en in Noordwijk de haltes Picképlein en Vuurtorenplein. Er kan de hele nacht in beide richtingen één keer per uur worden gereisd.

Uitsluitend online kaartverkoop

De kaartverkoop verloopt uitsluitend online via Jonker Travel. Kaartjes gaan € 5,- enkele reis kosten. Er kan niet met een OV-chipkaart worden gereisd.

Lees ook

Lees ook de brief die het college naar de gemeenteraad heeft gestuurd ‘Nachtbus Noordwijk – Leiden (Station)