Paspoortpiek: vraag je reisdocument op tijd aan

26 maart 2024, 10:42
Paspoortpiek

Ga je binnenkort op vakantie? Check dan of je paspoort of identiteitskaart nog geldig is. Door de paspoortpiek zijn de wachttijden namelijk langer dan normaal. Maak daarom op tijd een afspraak.

Paspoortpiek

Met paspoortpiek verwijzen we naar de periode waarin het aantal aanvragen voor nieuwe paspoorten of identiteitskaarten stijgt. De oorzaak van deze piek is de langere geldigheidsduur van de documenten. Sinds 2014 is deze van 5 naar 10 jaar gegaan. De eerste paspoorten en identiteitskaarten met een nieuwe geldigheidsduur vervallen in 2024. Hierdoor verwachten wij de komende jaren een toename van het aantal aanvragen.

Voorbereid op reis

Om ervoor te zorgen dat je je reisdocument op tijd hebt, is het belangrijk om deze op tijd aan te vragen. We doen onze uiterste om de wachttijden zo veel mogelijk te beperken. Een nieuw reisdocument aanvragen kan alleen op afspraak.

Online aanvraag voorbereiden

Je regelt de aanvraag van jouw reisdocument het snelste door deze online voor te bereiden. Je betaalt met iDEAL. Hierna maak je een afspraak bij de publieksbalies om een pasfoto in te leveren en jouw oude reisdocumenten te laten zien. Meer informatie vind je op noordwijk.nl/paspoort.

Meer informatie

Heb je nog vragen hebben of wil je meer informatie, neem dan contact op met het Klantcontactcentrum via +31 71 36 60 000 of gemeente@noordwijk.nl.