Opening nieuwe kantoor Vluchtelingenwerk in Noordwijk

22 november 2023, 15:14

Wethouder Dennis Salman opende vanmiddag het nieuwe kantoor van team vluchtelingenwerk Noordwijk en Noordwijkerhout. Door het toenemend aantal vluchtelingen in Nederland waren de vorige locaties van Vluchtelingenwerk in de gemeente Noordwijk te klein. Met de nieuwe locatie aan de Nieuwe Zeeweg 82 heeft het team een eigen onderkomen.

Te kleine ruimtes

De afgelopen jaren heeft Vluchtelingenwerk een aantal onderkomens in de gemeente Noordwijk gehad. Het laatste kantoor in Noordwijk was in Bibliotheek Bollenstreek. In Noordwijkerhout was dit de ruimte van Via Antigua. De beide locaties waren eerst nog wel voldoende, maar met het toenemend aantal vluchtelingen dat in Nederland asiel heeft aangevraagd bleken de ruimtes te klein.

Nieuw onderkomen

Het aantal te plaatsen statushouders verdubbelde de afgelopen jaren en ook het team van vrijwilligers en beroepskrachten van Vluchtelingenwerk in Noordwijk en Noordwijkerhout groeide. Er is gezocht naar een fijne ruimte waar het team van Noordwijk en Noordwijkerhout samen kon intrekken. Deze ruimte is gevonden aan de Nieuwe Zeeweg 82 in Noordwijk. Vluchtelingenwerk is niet meer ‘op kamers’ maar heeft nu een prettig, eigen onderkomen. In Noordwijkerhout blijft er wel een spreekuur bestaan voor inwoners uit Noordwijkerhout en De Zilk. Dat vindt plaats op donderdagmiddag in de ruimte van het lokaal loket in Via Antigua in Noordwijkerhout.

Vrijwilliger worden?

Ben jij enthousiast en lijkt het jou leuk om vluchtelingen te begeleiden en hen te helpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Noordwijk, Noordwijkerhout of De Zilk? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Noordwijk/Noordwijkerhout.