Op naar een gelukkig en liefdevol nieuw jaar!

27 december 2023, 12:15

Onze burgemeester Wendy Verkleij schrijft een nieuwjaarswens aan alle inwoners van de gemeente Noordwijk.

Lieve inwoners,

De laatste week van het jaar is aangebroken, en ik hoop van harte dat u prachtige en betekenisvolle kerstdagen heeft beleefd. Nu richten we onze blik op oud & nieuw, waarachter een nieuw jaar op ons wacht.

Terugblikken

Tussen kerst en oud & nieuw staan we graag stil bij de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. Ik hoop dat u kunt terugkijken op talloze mooie momenten. 2023 was ook een turbulent jaar, met oorlogen en natuurrampen die gepaard gingen met veel leed. De beelden op televisie hebben vast ook uw ziel geraakt.

Stevige uitdagingen

Terugkijkend op het afgelopen jaar in onze gemeente, waren er zeker veel prachtige momenten. Maar ook uitdagingen. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met de verharding van de maatschappij? De hoge energieprijzen, de hyperinflatie en het tekort aan woningen? Dit zijn ook stevige uitdagingen voor onze lokale politieke leiders. Die ook een turbulent jaar achter de rug hebben. En ook onze ambtenaren hebben naast hun reguliere werk te maken gehad met extra uitdagingen en opgaven vanuit het rijk.

Omkijken naar elkaar

Ondanks de turbulente tijd waarin we leven, zie ik in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk veel saamhorigheid. Veel fantastische organisaties, verenigingen en vrijwilligers zorgen het hele jaar door voor onderlinge verbinding. Dat maakt onze gemeente rijk. En daar ben ik enorm trots op. Gelukkig vormen we een sterke gemeente waarin we naar elkaar blijven omkijken. Want niemand mag tussen wal en schip vallen.

De wereld samen een stukje mooier maken

Een nieuw jaar ligt voor ons. Heeft u al goede voornemens? Mag ik een suggestie doen? Laten we in het nieuwe jaar het negatieve bewust omzetten naar het positieve. Met kleine gebaren kan iedereen al een verschil maken, bijvoorbeeld door vaker naar elkaar te glimlachen of zo nu en dan eens een complimentje te geven. Mijn wens voor 2024 is om samen onze wereld een stukje mooier te maken!

Pluim voor onze calamiteitendiensten

Mijn dank en compliment gaan in de laatste week van het jaar naar de mensen van onze calamiteitendiensten, waaronder de politie, boa’s, brandweer, ambulance, zorgverleners, KNRM en reddingsbrigade. Deze geweldige mensen staan dag en nacht klaar voor onze veiligheid. Ook komende oudejaarsavond kunnen wij weer op ze rekenen. Een dikke pluim voor hen allemaal.

Ik wens iedereen een gelukkig en liefdevol nieuw jaar!

Wendy Verkleij
Burgemeester van Noordwijk