Nieuwe inzinkbare palen voor autoluw centrum Noordwijkerhout

22 mei 2024, 08:59

Vanaf maandag 27 mei 2024 begint aannemingsbedrijf ST&D met de werkzaamheden voor het plaatsen van inzinkbare palen in het centrum van Noordwijkerhout. Dit project is het resultaat van ruim 2 jaar overleg met een brede groep belanghebbenden. Na een praktijkproef en een enquête in 2022 bleek een ruime meerderheid van bewoners, ondernemers en bezoekers positief over het autoluwer maken van het centrum.

Waarom inzinkbare palen?

De inzinkbare palen worden geplaatst om het centrumgebied tussen 12.00 en 18.00 uur autoluw te maken. Dit draagt bij aan de leefbaarheid, veiligheid en aantrekkelijkheid van het centrum.

Planning van de werkzaamheden

De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd:

  • Fase 1: van maandag 27 mei tot en met vrijdag 31 mei 2024 op de locatie Dorpsstraat/Herenweg.
  • Fase 2: van maandag 3 juni tot en met vrijdag 7 juni 2024 op de locatie Dorpsstraat/Viaductweg.
weg met 2 gebouwen aan de zijkant

Tijdens de werkzaamheden zal het eenrichtingsverkeer tijdelijk worden opgeheven om de parkeergarages bereikbaar te houden. Om de verkeersdruk in het centrum te verminderen, wordt gevraagd om auto’s op De Brink te parkeren.

Toegankelijkheid van het centrumgebied

Na plaatsing zijn de inzinkbare palen nog niet operationeel en blijven ze naar beneden staan. Het doel is om de palen voor de zomer werkend te hebben. De bediening zal via kentekenregistratie verlopen.

Meer informatie

Voor vragen en meer informatie kun je contact opnemen met de gemeente Noordwijk via het telefoonnummer +31 71 36 60 000 of mailadres gemeente@noordwijk.nl.