Nieuwe doorstroomadviseur Noordwijk

4 april 2024, 15:26

Vanaf 1 maart 2024 is Christel Rotteveel het nieuwe gezicht voor huurders die willen doorstromen binnen de gemeente Noordwijk. Met vaste inloopspreekuren in Noordwijk en Noordwijkerhout.

Bekend gezicht in Noordwijk

Christel Rotteveel werkt al 4 jaar als verhuurmakelaar in de Bollenstreek. Zij kent de gemeente Noordwijk goed. Vanuit haar functie als makelaar kwam ze regelmatig huurders tegen die wilden doorstromen. De stap naar de rol van doorstroomadviseur was daarom niet zo groot. “Ik vind het heel leuk om met huurders mee te denken over oplossingen en te zien dat mensen blij zijn dat ze de stap gezet hebben. Dat ze blij zijn met hun nieuwe huis.”

Meer woningen voor gezinnen

Als het inkomen of de (gezins)situatie verandert, willen huurders vaak wel verhuizen, maar lukt dat niet altijd. Vaak gaat het om ouderen die wel willen verhuizen, maar voor wie de drempel te hoog is. Zij vinden het bijvoorbeeld lastig om uit de buurt weg te gaan, of zien op tegen de verhuizing.

De doorstroomadviseur helpt met advies en praktische hulp. Daarbij is aandacht voor eventuele emotionele en/of financiële drempels die een verhuizing in de weg kunnen staan. Zij ondersteunt niet alleen huurders van Stek en Padua, maar ook inwoners die nog geen huurder zijn maar wel willen doorstromen. Door het doorstromen komen er meer woningen beschikbaar voor gezinnen.

Wil je contact?

Je kunt Christel bereiken via het algemene telefoonnummer van Stek +31 252 43 05 00 of via het contactformulier op de website van Stek. Ook is zij bereikbaar via het algemene telefoonnummer van Padua +31 252 34 31 00. Daarnaast houdt zij 2 keer per maand op vrijdagochtend een inloopspreekuur:

  • Iedere 1e vrijdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur bij boekhandel Van der Meer, De Keuvel 1. De 1e keer op deze locatie is op vrijdag 5 april 2024.
  • Iedere 3e vrijdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur in Noordwijkerhout bij Brownies&downies. De 1e keer op deze locatie is op vrijdag 19 april 2024.

Bij dit spreekuur is ook Roy van Schie van Welzijn Noordwijk aanwezig. Bij hem kunnen inwoners terecht met vragen over buurtinitiatieven, lief- en leedstraten en andere welzijnsvragen.

Met elkaar werk maken van doorstroming

De aanstelling van een doorstroomadviseur is één van de prestatieafspraken die Stek en Padua met de gemeente Noordwijk hebben gemaakt. De doorstroomadviseur zet zich in om de doorstroming en beweging op de sociale woningmarkt te bevorderen. De functie bestaat al een tijdje. Christel Rotteveel volgt Anita Heemskerk op die deze functie sinds juli 2022 heeft vervuld.