Mooi plan voor herinrichten Langevelderslag

21 juni 2024, 09:54
bron: HB Visuals

Donderdag 20 juni presenteerde de projectgroep het herinrichtingsplan voor Langevelderslag aan de commissie Ruimte. Bekijk de schitterende animatie onderaan deze pagina.

Een bekende weg

Langevelderslag geeft toegang tot het strand en tot het Nationaal Park Hollandse Duinen. Veel recreanten maken ervan gebruik. De één komt op de fiets, de ander wandelt of jogt. Ook komen veel mensen met de auto.

In opdracht van de gemeenteraad

De gemeenteraad heeft in april 2021 besloten om geld ter beschikking te stellen voor het opknappen van de weg en de stroken grond erlangs. De projectgroep is met deze opdracht aan de slag gegaan. Een animatie laat zien hoe het er uit kan gaan zien. Onderaan deze pagina staat hij voor je klaar.

Voor iedereen verbeteringen

Bij de aanpak is er veel aandacht voor alle doelgroepen die er komen. Het doel: een kwaliteitsverbetering waar iedereen wat van merkt.  Zo komen er openbare sanitaire voorzieningen en een watertappunt. De inrichting van de weg gaat beter aansluiten bij de natuurlijke omgeving van het Nationaal Park. Dus meer groen en minder verstening.

Verkeersveiligheid

In het plan worden bezoekersstromen meer gescheiden, zodat ze ongehinderd en op een veilige manier van de natuur kunnen genieten. Mooie nieuwe voorziening: de fietsbrug op de fietsroute Noordwijk – Zandvoort. Dat betekent veilig doorfietsen zonder voetgangers te kruisen.

voetpad met mensen met daaroverheen een fietsbrug in de duinen
bron: HB Visuals

De weg naar het parkeerterrein

De weg naar het parkeerterrein aan de kust is opnieuw ingericht. De weg was toe aan groot onderhoud en dat is nu uitgevoerd met een paar verbeteringen. Zo is de kruising met fietsers die uit het bos komen aangepakt en zijn drempels aangelegd. Ook is er een nieuwe laag asfalt aangebracht.

Noordelijke Toeristische Ontsluiting

De nieuwe inrichting is een 1e bijdrage aan het project ‘Noordelijke Toeristische Ontsluiting’. Dit project gaat over het gebied vanaf de Duindamseslag richting de noordgrens van de gemeente Noordwijk. De gemeente werkt aan een integrale visie op dit gebied waarbij de gemeente in de volle breedte kijkt waar het beter kan. Bijvoorbeeld met een mogelijke doorontwikkeling van het Oosterduinsemeer als recreatiegebied.

Financiële middelen

De commissieleden kennen nu het plan voor de Langevelderslag en weten hoe er invulling is gegeven aan de opdracht. Wethouder Roberto ter Hark, die over de herinrichting gaat, is blij met de goede reacties: “Het plan staat als een huis en komt tegemoet aan de wens van de raad om er echt iets moois van te maken. We gaan nu met elkaar de discussie aan of dit schitterende plan groen licht krijgt en of we er de financiële middelen voor beschikbaar gaan stellen.”

Animatie beschikbaar

Wil je ook zien hoe het herinrichtingsvoorstel uitpakt en aan welke zaken allemaal is gedacht? Bekijk dan de animatie. Klik onderin de animatie voor ondertiteling of bekijken op YouTube.