Maxim is nieuwe kinderburgemeester van Noordwijk

30 juni 2023, 14:32

Maxim (11 jaar) wordt de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Noordwijk. Na een spannende selectie kwam hij als winnaar uit de bus. Maxim werd vandaag in zijn eigen klas verrast door burgemeester Wendy Verkleij én de huidige kinderburgemeester Kseniya. Tijdens de gemeenteraadsvergadering op 26 september 2023 wordt Maxim officieel geïnstalleerd.

Maxim van den Nieuwendijk woont in Noordwijk Binnen en zit volgend jaar in groep 8 van de openbare Witte School. Hij speelt piano en tafeltennis. Maxim is in het schooljaar 2023-2024 de 3e kinderburgemeester van de gemeente Noordwijk. De 1e kinderburgemeester van Noordwijk was Tess van Eijk en de 2e Kseniya Dessing.

3e kinderburgemeester

De kinderburgemeester is de ambassadeur van de kinderen in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Daarnaast is de kinderburgemeester aanwezig bij officiële gelegenheden zoals bijvoorbeeld de opening van een speeltuin, het kindercorso en de intocht van Sinterklaas.

Meer muziek voor kinderen

Naast het bijwonen van evenementen, zet de kinderburgemeester zich in voor een onderwerp dat hij of zij belangrijk vindt. Maxim wil graag aandacht geven aan de onderwerpen muziek en armoede. Hij wil kinderen die in armoede leven graag helpen om geen nare gevoelens te hebben over geld, kleding en eten. Zelf krijgt hij altijd een fijn gevoel van piano spelen, daarom wil hij zich inzetten voor meer muzieklessen voor kinderen.

Solliciteren

Alle kinderen uit groep 7 van de basisscholen in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk werden dit voorjaar via een brief uitgenodigd om te solliciteren naar de functie van kinderburgemeester. In totaal hebben 11 kinderen gesolliciteerd. In de sollicitatiecommissie zaten onder andere burgemeester Wendy Verkleij en gemeenteraadslid Karin Meiland. Maxim sprong eruit door zijn enthousiaste presentatie en zijn mooie idee rondom het thema muziek. De andere kinderen hadden ook prachtige ideeën. Naar deze ideeën wordt zeker ook gekeken.

Kinderen die een vraag willen stellen aan de kinderburgemeester kunnen dat doen via het e-mailadres kinderburgemeester@noordwijk.nl.