Kom mee jutten voor een schoon Noordwijks strand

29 maart 2024, 13:00
Jutten met de juttas op het Noordwijkse strand

Strandbezoekers kunnen dankzij de grondstofjutters weer met een leuke juttas bij de hand een lekker dagje jutten. Ondertussen dragen ze bij aan een schoon strand. Bij het inleveren van een juttas vol met afval volgt een bedankje.

Mooie belevenis

Strandbezoekers die willen jutten, kunnen een leuke juttas halen bij een strandpaviljoen dat meedoet. Als een echte jutter verzamelen ze tijdens hun strandwandeling afval. Naast dat het erg leuk is, is het ook fijn om bij te dragen aan een schoon strand. Dit werk wordt gewaardeerd. Bij het inleveren van een volle juttas krijgen de deelnemers een bedankje zoals een kop koffie of ijsje.

Afval hergebruiken

Maar er is nog een belangrijke zaak. De opbrengst van een dagje jutten krijgt een nuttige bestemming. Veel van het afval is grondstof voor nieuwe producten. Dat vinden wij belangrijk. We moeten zuinig zijn op onze aarde. Recyclen helpt.

De leuke juttas

Jutten met de speciale juttas is een initiatief van de grondstofjutters. Ze houden van het strand. Ze werken volgens een oer-Hollandse traditie en geven er een mooie draai aan: het strand schoonhouden. De stoere juttas hoort daar helemaal bij.

Steunen

Gemeente Noordwijk vindt een schoon strand belangrijk en steunt daarom het initiatief van de grondstofjutters. De stoere juttassen zijn daardoor voor iedereen beschikbaar. Ook het idee dat afval eigenlijk grondstof is, draagt de gemeente een warm hart toe. Het is mooi dat strandpaviljoenhouders meedoen. Samen houden we het strand schoon. Dat is fijn voor onze inwoners en onze bezoekers.  

Wanneer het jou uitkomt

Een paar uurtjes jutten doe je op een moment dat het je uitkomt. Geïnteresseerden raadplegen de borden bij de strandopritten. Via de QR-code kom je te weten bij welke paviljoens je een juttas kunt lenen en je deze na het jutten weer kunt inleveren. Wie het leuk vindt om met een groep te gaan jutten, kan met de Jutters Noordwijk mee. Zij gaan iedere vrijdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur jutten.

Bekijk hier alle deelnemende paviljoens.