Kinderen staan centraal tijdens de Kindercultuurmaand

28 september 2023, 11:57

Oktober is ook dit jaar weer de Kindercultuurmaand in de gemeente Noordwijk. Deze hele maand stimuleren wij alle kinderen om met hun (groot)ouders of opvoeders van het mooie cultuuraanbod in deze gemeente te genieten. De Kindercultuurmaand wordt dit jaar geopend op 28 september 2023 bij De Egelantier in De Zilk.

Hoe het begon

De Kindercultuurmaand is ontstaan tijdens corona. Het doel was om door extra promotie weer meer mensen te trekken naar de kunst en cultuurlocaties. De samenwerking tussen de gemeente en de deelnemende organisaties bleek een succes. Daarom is er ook dit jaar weer een Kindercultuurmaand met een zeer breed aanbod voor kinderen.

Officiële opening met poppentheater

De gemeente Noordwijk wil dat iedereen kan genieten van culturele activiteiten. Een groot aanbod én een langere bezoekperiode helpt daarbij. Wethouder Roberto ter Hark opent op donderdag 28 september 2023 om 13.00 uur bij basisschool De Egelantier in De Zilk officieel de Kindercultuurmaand. De Zilkse kleuters starten goed. Er staat daarna namelijk gelijk een vrolijke poppentheatervoorstelling op het programma.

Voor iedereen wat leuks

Er zijn 12 verschillende organisaties die meedoen. Er is dus voor iedereen wat leuks te beleven. Er is deze maand een speciaal aanbod voor kinderen. Ze krijgen bijvoorbeeld een tegoedbon voor een lekker ijsje als zij een van de aanbieders bezoeken. Wat er allemaal te doen is? Neem de verkleedwedstrijd, waarbij foto’s die op social media komen met #kindercultuurmaandNoordwijk, kans maken op een leuke prijs. Andere dingen die je kunt doen, zijn bijvoorbeeld een muziekworkshop bij Cresendo, knutselen bij kinderboerderij ’t Schaapsherdertje, een maquette bouwen (bibliotheek) of je eigen springtouw maken bij Museum Veldzicht.

Meer informatie

Het complete aanbod is te vinden op noordwijk.info/nl/uitagenda