Kinderburgemeester Maxim: “Muziek maakt je blij!”

5 april 2024, 12:16

Van 5 april tot en met 14 april 2024 is het Kindermuziekweek. Nederland staat dan tien dagen lang in het teken van muziek voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Aanleiding voor onze muzikale pianospelende kinderburgemeester Maxim om een oproep te doen aan alle scholen.

Oproep aan alle basisscholen

In een brief aan alle basisscholen in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk schrijft Maxim: “Zoals jullie wellicht weten ben ik, Maxim, dit jaar de kinderburgemeester van de gemeente Noordwijk. Iedere kinderburgemeester kiest een eigen onderwerp dat hij of zij graag onder de aandacht wil brengen. Vorig jaar koos kinderburgemeester Kseniya het onderwerp pesten. Ik heb het onderwerp muziek gekozen. Ik speel namelijk zelf heel graag piano en ik merk dat muziek mij altijd blij maakt. Dat gun ik alle kinderen. Vandaar deze brief.”

Kindermuziekweek 2024: energie!

Maxim vervolgt: “Het thema van de Kindermuziekweek 2024 is energie! En dat is wat ik er ook van krijg: energie! Ik zou daarom graag willen dat er in elke klas van onze gemeente in de Kindermuziekweek (of een andere week) iets met muziek gedaan wordt.” In een filmpje dat Maxim samen met burgemeester Wendy Verkleij en zijn klas maakte, laat hij zien hoe er op zijn school aandacht wordt besteed aan muziek.

Alle kinderen dezelfde kansen

Ook wordt in het filmpje verteld hoe ouders eventueel aanspraak kunnen doen op speciale regelingen waardoor alle kinderen in de gemeente muziekles zouden kunnen krijgen. Burgemeester Wendy Verkleij: “Ouders kunnen bijvoorbeeld een aanvraag doen bij de Stichting Leergeld voor bijvoorbeeld muziekles. Want onze gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen.”

Hulp bij aanvraag Stichting Leergeld

De gemeente Noordwijk helpt je graag verder met de aanvraag. Kijk hiervoor op deze pagina.

Burgemeester Wendy Verkleij kindermuziekweek