Kiezen uit vier schitterende kunstwerken

14 mei 2024, 15:52
Wisselsokkel - Kunst in de gemeente

Vier kunstenaars presenteren vier nieuwe kunstwerken die ieder een mooi eigen verhaal vertellen. Vanaf 11 mei tot en met 9 juni 2024 kunnen inwoners stemmen en zo de winnaar bepalen van de tweede editie van Kunst in de gemeente.

Tijd om te stemmen

De tweede editie van ‘Kunst in de gemeente’ nadert zijn slot: de stemronde waarin inwoners uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk het winnende kunstwerk kiezen. Dit jaar kunnen ze kiezen uit vier markante werken. In dit webbericht presenteren we de makers en hun creatie en nodigen we inwoners uit te stemmen.

De wisselsokkel staat klaar

De hoofdprijs is 3000 euro en het kunstwerk wordt een jaar lang getoond in één van de mooiste tuinen in de regio: de Engelse Tuin op Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout. Een plek die steeds meer mensen ontdekken. De wisselsokkel staat er klaar voor de winnaar.

De cultuur die ons verbindt

Kunst in de gemeente stimuleert de kunstenaars die in onze gemeente leven en werken. De vier kunstwerken zijn allemaal gemaakt of ontworpen door kunstenaars uit Noordwijk. Dat is wel iets om trots op te zijn. Zo zorgen we voor een vitaal cultuurklimaat. Dat doet de gemeente samen met de Noordwijkse cultuursector. Ze betrekken er graag inwoners en ondernemers bij.

De genomineerden

De Koetillers – van Jan Ruyters

De Wachter van de Aarde – van Rob van Leeuwen

Growing – van Jos van Ierschot- Babeliowsky

Herbarium – van Krijn Christiaansen & Cathelijne Montens

Doe mee. Samen maken we Noordwijk mooier

Alle vier de werken vertellen een mooi eigen verhaal. Ieder werk verbindt ons op een eigen manier met elkaar en met onze omgeving. Benieuwd? Ga naar de presentatie van de genomineerden. Onderaan staat het stemformulier. Breng jouw stem uit en help een kunstwerk te kiezen.