Jeugd actief met Sjors Sportief

15 september 2023, 12:10

Een nieuw schooljaar: een nieuwe sport of activiteit. Sjors Sportief en Sjors Creatief presenteren het aantrekkelijke aanbod in een boekje dat aan iedere basisschoolleerling wordt uitgedeeld. Zo te zien hebben de leerlingen veel zin in een actief jaar met veel bewegen en leren. Wethouder Sport Dennis Salman moedigt hen extra aan.

Sporten, bewegen, iets nieuws leren, vaardigheden ontwikkelen. Allemaal belangrijk om gezond bezig te zijn, lekker in je vel te zitten en je happy te voelen. Gemeente Noordwijk vindt het belangrijk dat kinderen tussen 4 en 12 jaar in hun vrije tijd bewegen of anders actief zijn. En: dat ieder kind kan meedoen.

Zelf kiezen

Via Sjors Sportief kunnen kinderen vrijblijvend kennismaken met meer dan 80 sportieve of culturele activiteiten. Een greep uit het aanbod: dansen, hockey, judo, turnen, boksen, scouting, tekenen, koken of muziek maken. Dingen uitproberen zodat ze zelf kunnen kiezen te gaan doen wat ze leuk vinden.

Verenigingen staan in de rij

Sportbedrijf Noordwijk organiseert de kennismakingsmakingsactiviteiten in samenwerking met de verenigingen. Steeds meer verenigingen doen mee aan Sjors Sportief en komen met aantrekkelijke kennismakingsacties.

Ieder kind doet mee

Voor kinderen is het belangrijk om mee te doen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Ook als je ouders een kleine beurs hebben. Is dat lastig dan kunnen zij een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur of Stichting Leergeld. De gemeente Noordwijk heeft verschillende contactpersonen die ouders hiermee kunnen helpen. Ouders kunnen terecht bij de buurtsportcoach, een gymdocent of vertrouwenspersoon op school.  

Inschrijven

Al honderden basisschoolleerlingen in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk schreven zich in voor een sportieve of creatieve kennismaking. En de teller loopt nog door! Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via de website noordwijkactief.nl.