Je gewipte tegels ruilen voor gratis plantjes

8 mei 2024, 09:14

Wie z’n tegels wipt, profiteert bij een paar bekende tuincentra in de regio van een mooie aanbieding. Zaterdag 18 mei is de speciale actiedag ‘Tegels eruit, planten erin’. Gratis groen.

Meteen effect

Tegelwippen is een trend. De tegels gaan uit de voor- en achtertuinen. Groen komt erin. Het heeft meteen effect. Groen zorgt voor koelte, helpt regenwateroverlast te voorkomen en zorgt voor de terugkeer van vogels, vlinders en dieren.

Zaterdag 18 mei speciale actiedag

Op zaterdag 18 mei is er weer de speciale actiedag ‘Tegels eruit, planten erin’. Je kunt dan jouw gewipte tegels bij de deelnemende tuincentra komen ruilen voor gratis biologisch gekweekte, inheemse plantjes. Bij inlevering van minimaal 3 tuintegels, mag je 2 planten kiezen.

Inheemse soorten

De keuze aan inheemse soorten, dat zijn planten die van nature al hier voorkomen, zijn speciaal geselecteerd voor deze regio. Daarmee helpen we onze mooie regio en versterken we het karakter van Nationaalpark Hollandse Duinen. Het park waar gemeente Noordwijk in ligt.

Deelnemende tuincentra

Tijdens de openingstijden van de tuincentra, staan er speciale bakken voor het inleveren van de tegels. Je kunt hier maximaal 10 tegels uit je eigen tuin inleveren. Let op, want op=op! Je kunt bij èèn van de volgende tuincentra terecht:

  • Tuincentrum De Oosteinde, Zandlaan 22 in Hillegom.
  • Tuincentrum De Uiver, Rijnstraat 141 in Katwijk aan Zee.
  • Intratuin Lisse, Heereweg 350 in Lisse.
  • Tuincentrum De Mooij, Noordwijkerweg 36 in Rijnsburg.

Doe je ook mee aan het NK Tegelwippen 2024? Op nk-tegelwippen.nl vind je er meer over en kun je je aanmelden. Doe mee aan het groenste kampioenschap van Nederland!

Goed en ook gratis advies voor een tuin die helemaal past bij Nationaalpark Hollandse Duinen vind je op groenetuinen.nu.