Gestart. Aanleg rotonde Vuurtorenplein

22 februari 2023, 13:39
Aanleg rotonde Vuurtorenplein gestart

Wethouder Theo Alkemade gaf onlangs het startsein voor de aanleg van de rotonde Vuurtorenplein. De afspraak is dat het werk op 21 april zo ver gereed is dat het Bloemencorso Bollenstreek ongehinderd Noordwijk aan Zee in kan rijden.

Duurzaam Veilig

Op de bekende plek in Noordwijk aan Zee is er nu nog een kruising. Deze situatie wordt de komende weken omgezet naar een rotonde. De plek wordt ingericht naar de normen van het programma Duurzaam Veilig. Zo wil de gemeente de verkeerssituatie voor alle weggebruikers veiliger maken.

Topprioriteit

Het gaat in Nederland, in de provincie en ook in gemeente Noordwijk, niet de goede kant op met het aantal ongelukken op de openbare weg. Verkeersveiligheid is topprioriteit voor het gemeentebestuur. “Waar we kunnen, dragen we in het klein en in het groot bij aan het vergroten van de verkeersveiligheid voor alle verkeersdeelnemers”, aldus de wethouder.

Dura Vermeer

Dura Vermeer Infra voert het werk uit. Gemeente Noordwijk werkt al intensief met dit bedrijf samen bij de grote reconstructie van de Parallelboulevard. Een groot werk dat even verderop plaatsvindt. Het werk aan de kruising staat overigens ‘los van’ de reconstructie van de Parallelboulevard. Het is een eigenstandig project.

Afgestemd met bouwwerkzaamheden in de buurt

De start van het project is afgestemd op de verwachte bouwwerkzaamheden van Residence van Oranje. Dit bouwproject zal hoogstwaarschijnlijk niet meer voor april 2023 opnieuw opgestart worden. Als de gemeente de rotonde Vuurtorenplein nu aanlegt komt dat goed uit. De nieuwe rotonde helpt de overlast van de werkzaamheden ten behoeve van Residence van Oranje te beperken.

Extra stil asfalt

Grote kans dat het Bloemencorso Bollenstreek eind april als eerste over de rotonde trekt. De optocht start in Noordwijk aan Zee en rijdt dan over extra ‘stil rotonde-asfalt’. Op deze drukke locatie een nuttige voorziening, waarmee de gemeente bijdraagt aan het omlaag brengen van het verkeersgeluid.