Gemeente verlengt aanvraagperiode met 2 weken

27 december 2023, 11:40

Parkeerservice Noordwijk moet de invoering van het digitaal parkeren en de daarbij behorende handhaving met 2 weken uitstellen. Ook de dienstverlening aan klanten moet beter. Verantwoordelijk wethouder Theo Alkemade vindt hoe het nu gaat “maatschappelijk onwenselijk”.

Tussenstand

Het digitaliseren van het parkeren in de gemeente Noordwijk verloopt minder voorspoedig dan verwacht. Een paar dagen voor Kerst 2023 blijkt dat bijna 2000 inwoners hun bezoekers- of inwonersvergunning nog niet hebben verlengd, of nog in afwachting zijn van verlenging.

Lang in de wacht

De overgang naar de digitale variant van de vergunningen heeft ook geleid tot veel praktische vragen van inwoners. Parkeerservice Noordwijk, dat de overstap naar het digitale parkeren uitvoert, is druk met het verwerken van de aanmeldingen en het beantwoorden van vragen. Maar te veel betrokkenen hebben te maken met onacceptabele lange wachttijden, onduidelijke informatie en onvoldoende ondersteuning vanuit Parkeerservice Noordwijk.

Dienstverlening die achterblijft

Wethouder Theo Alkemade die parkeren in de portefeuille heeft, vindt het teleurstellend dat de dienstverlening op dit punt zo achterblijft. Hij heeft er alle begrip voor dat een overstap ingewikkeld is, maar hoe het nu verloopt vindt hij maatschappelijk onwenselijk. Hij heeft Parkeerservice Noordwijk hierop aangesproken. Ook heeft hij op uitvoeringsniveau ingegrepen. De opdracht: de invoering van het digitaal parkeren en de daarbij behorende handhaving met 2 weken uitstellen alsmede de dienstverlening verbeteren.

Meer tijd voor alle partijen

“Er is gewoon meer tijd nodig. Door de aanvraagperiode met 2 weken te verlengen, spreiden we de druk en heeft Parkeerservice Noordwijk tijd om achterstanden weg te werken. De aanvragers hebben ondertussen gedurende de Kerst geen stress omdat 1 januari er zo snel aankomt.”

Door het besluit hebben vergunninghouders tot en met zondag 14 januari 2024 de tijd om hun vergunningen voor 2024 in orde te maken. Nog een gevolg van het besluit. Van maandag 1 tot en met zondag 14 januari 2024 wordt er niet gehandhaafd in het betaald parkeren gebied.

Lees ook

Lees ook onze eerdere nieuwsberichten op onze pagina Nieuwsberichten digitalisering parkeren.