Gemeente Noordwijk kiest nieuwe kinderburgemeester Floor

29 juni 2024, 13:58

De gemeente Noordwijk krijgt een nieuwe kinderburgemeester. Zaterdag 29 juni is Floor Brouwer, 10 jaar en leerling van St. Victorschool in Noordwijkerhout, door een jury gekozen als de nieuwe kinderburgemeester. Vanaf 26 september neemt zij het stokje over van de huidige kinderburgemeester Maxim.

Selectieproces in het gemeentehuis

Op 29 juni vond in het gemeentehuis van Noordwijk de selectiedag plaats voor de nieuwe kinderburgemeester. Maar liefst 11 enthousiaste kinderen hadden zich aangemeld. De kandidaten voerden gesprekken met de jury, bestaande uit onder andere burgemeester Wendy Verkleij en raadslid Thomas Steenvoorden. De jury was onder de indruk van alle enthousiaste kinderen en hoe zij zichzelf presenteerden in hun allereerste sollicitatiegesprekken.

Floor Brouwer overtuigt de jury

Na een ochtend vol spanning, gezelligheid en juryberaad werd Floor Brouwer uitgekozen als de nieuwe kinderburgemeester. De jury was vooral onder de indruk van haar sociale betrokkenheid, leergierigheid, communicatieve vaardigheden en haar vermogen om zichzelf op onverwachte momenten goed te presenteren. Dit leverde haar uiteindelijk de titel op. Gefeliciteerd Floor!

Burgemeester Wendy Verkleij: “Alle kinderen hebben het fantastisch gedaan. Een mooie ervaring voor iedereen. En voor de nieuwe kinderburgemeester wordt het natuurlijk een extra mooie ervaring komend jaar. Ik kijk ernaar uit om met Floor samen te werken. Ik wens haar veel succes en vooral veel plezier toe!”

Benoeming kinderburgemeester

Floor, die volgend jaar in groep 7 van de St. Victorschool zit, wordt officieel benoemd tijdens de raadsvergadering op 26 september 2024. Als ambassadeur van de kinderen in de gemeente Noordwijk gaat zij samen met burgemeester Wendy Verkleij op pad naar evenementen en officiële gelegenheden. Bijvoorbeeld om bijeenkomsten te openen of een toespraak te houden.