En doortrappen maar…

15 april 2024, 16:22

Fietsen, het verkeer, de regels en je fietsbehendigheid. Het kwam allemaal aan bod tijdens Doortrappen. Een leuke, gezellige en leerzame dag voor de ervaren fietsers om ze nog heel lang en heel veilig te laten fietsen in onze mooie gemeente.

Verkeersveiligheid voor ouderen

Na een korte wervingscampagne had een twintigtal deelnemers zich voor Doortrappen opgegeven. Ze werden ’s ochtends welkom geheten op de Duinwetering in Noordwijk. Wethouder Theo Alkemade kwam langs om het parcours af te leggen. En tijdens de lunch sprak hij met alle deelnemers. Hij sprak alle deelnemers ook nog even toe. Hij vond het fijn dat deze ervaren fietsers tijd en energie investeerden en meededen. ‘Goed om te zien dat jullie hier vandaag zijn. Laten jullie als deelnemers het voorbeeld zijn en zeg dit voort’ zo riep hij op. Want elke verkeersdeelnemer draagt bij aan de verkeersveiligheid.

Lessen en testen

Buiten stonden de pylonen klaar voor de test. Maar er stond meer op het programma. In de ochtend kwamen onder meer de verkeersregels en de eigen fietsbehendigheid aan bod. De meegenomen, eigen fiets, werd nagelopen. Er was een rondje fietsbehendigheidsparcours. Een fysiotherapeut stond klaar met tips en adviezen. Helaas kon het middagprogramma niet doorgaan, een fietstocht door de Duin– en Bollenstreek. Dit vanwege slechte weersomstandigheden. Alle deelnemers hebben de fietsroute op papier meegekregen.

Gemeente, Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond

Gemeente Noordwijk werkt in het Programma Doortrappen samen met de lokale afdelingen van Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond. Doortrappen bevordert met name de fietsveiligheid van ervaren fietsers en draagt bij het aantal fietsongevallen te verminderen. Twee belangrijke doelen van de gemeente. Maar mensen helpen om lekker lang te kunnen doortrappen is ook goed voor hun gezondheid. Het houdt hun fit. Zo komen in het programma verschillende thema’s effectief samen. Zo trappen ervaren fietsers nog heel lang dóóóóórrrrrr…

Meer weten over het Programma ‘Doortrappen’? – Ga naar de website.