Duurzaam carnaval in de gemeente Noordwijk

2 februari 2024, 13:53

Komende periode barst het carnaval weer los in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Nieuw dit jaar: de carnavalsverenigingen hebben in samenwerking met ondernemers en de gemeente Noordwijk duurzame maatregelen genomen.

Softcups en draagtrays

De carnavalsverenigingen, ondernemers en de gemeente Noordwijk introduceren dit jaar recyclebare softcups en recyclebare draagtrays. Hiermee wordt gestreefd naar een duurzamer carnaval. Carnavalsvierders worden op de diverse feestlocaties gevraagd hun gebruikte softcups in zogenaamde bekerkokers te gooien. Ook wordt er gewerkt met statiegeld voor herbruikbare draagtrays. De deelnemende horecagelegenheden zijn De Duinpan, De Keiebijters, De Schelft, Sporthal Northgo, Café van der Geest en het Feest van Harry.

Carnavalsoptochten

De festiviteiten en programma’s in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk zijn te vinden op verschillende websites van de carnavalsverenigingen. In de gemeente Noordwijk rijden maar liefst vier carnavalsoptochten waarvoor passende verkeersmaatregelen zijn genomen. Op vrijdagavond 9 februari is er van 19.00 tot 21.30 uur de verlichte carnavalsoptocht van de Noortukkers. Op zaterdagochtend 10 februari is er in Noordwijkerhout de Kinderoptocht om 10.11 uur en de grote optocht om 13.11 uur. De optocht in de Zilk vindt plaats op zondag 11 februari om 13:11 uur.