De Beach Shuttle gaat weer rijden

26 juni 2024, 15:57

Op woensdag 26 juni 2024 heeft wethouder Theo Alkemade het officiële startsein gegeven voor de Beach Shuttle. Deze zomer rijdt de shuttle weer van en naar het strand in Noordwijk aan Zee. De afgelopen weken is de Beach Shuttle al ingezet tijdens evenementen.

Onbezorgd, gratis en veilig

Samen met Noordwijk Marketing maken we deze gratis Beach Shuttle mogelijk. Het vervoer wordt dit jaar verzorgd door Brouwer Tours, met een speciale bus voor iedereen toegankelijk met dubbele deur en lage instap. De Beach Shuttle rijdt van zaterdag 6 juli t/m zondag 1 september. Tijdens de weekenden, doordeweeks bij mooi strandweer en bij grote evenementen. Bij grote drukte wordt een extra bus ingezet.

Wethouder Theo Alkemade: “Ook deze zomer brengt de bus tijdens mooie dagen en tijdens leuke evenementen onze bezoekers onbezorgd, veilig en gratis van en naar het strand. Met elkaar zien we dat de Beach Shuttle steeds bekender wordt bij onze bezoekers. Als wethouder verkeer vind ik het mooi te zien dat de bus de parkeerdruk aan Noordwijk aan Zee echt beperkt. En dat we de verkeersdrukte aan de kust en in het dorp er meer beheersbaar mee maken”.

Praktische informatie

Bezoekers kunnen vanaf het parkeerterrein P1, aan de Gooweg/ hoek Van Berckelweg, N444 opstappen op de Beach Shuttle. De haltes voor de Beach Shuttle zijn bij theater De Muze en de Parallelboulevard (Palaceplein). De Beach Shuttle rijdt in de weekenden tussen 10.00 en 19.00 uur continu in een loop en doet elk uur driemaal alle haltes aan. 

Actuele parkeerinformatie en inzet van de Beach Shuttle wordt getoond op de displays bij de toegangswegen en via social media: @visitnoordwijkholland. Kijk op noordwijk.info/strand voor meer informatie.