College on tour: college bezoekt Woonstichting Stek

17 mei 2024, 14:27

Donderdag 16 mei 2024 bracht het college een inspirerend bedrijfsbezoek aan Woonstichting Stek. Het college maakte kennis met de nieuwe bestuurder Joke van den Berg en de uitdagingen waar Stek mee te maken heeft.

Over Stek

Stek zet zich in voor fijne, betaalbare woningen in de Bollenstreek. Stek is er voor mensen die een huis zoeken dat bij hen past en dat ze kunnen betalen. Met meer dan 11.000 woningen maakt Stek het verschil in de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen.

Uitdagingen en focus

De uitdagingen waar Stek onder andere mee te maken heeft, zijn:

  • woningtekort;
  • woonfraude;
  • ernstige overlast;
  • huisvesting van statushouders;
  • verduurzaming van woningen.

Daarnaast focust Stek zich op de kansen die zij mensen kan bieden. Dit doen zij door in te zetten op verbinding in buurten en het bieden van huisvesting aan mensen die wonen met zorg of (tijdelijke) begeleiding. Over deze onderwerpen werd uitvoerig gesproken tijdens het bezoek. De medewerkers van Stek spraken ook met de wethouders. Ze lieten weten hoe zij werken en met bovenstaande uitdagingen omgaan.

Samenwerking

Aan het einde van de bijeenkomst vertelde Joke van den Berg over de toekomstplannen van Stek. Ze wil bijdragen aan een duurzame en eerlijke samenleving. Ze benadrukte dat samenwerking met de gemeente en andere partners heel belangrijk is voor het succes van deze plannen.

De wethouders waren positief over de plannen van Stek en spraken hun steun uit. Ze vinden het belangrijk dat iedereen samenwerkt om de woonkwaliteit in de gemeente Noordwijk te verbeteren.

Bedrijfsbezoeken college

Het college van B&W plant een aantal keer per jaar bedrijfsbezoeken in de gemeente Noordwijk. Dit doet het college om een goede connectie te houden met het bedrijfsleven en om te weten wat er speelt en leeft. Er worden grote, middelgrote en kleinere bedrijven bezocht. Bedrijven die het college graag een keer willen ontvangen, kunnen dit aangeven via e-mail.