Canadese veteraan Roly Armitage (99) overleden

21 juni 2024, 14:46

Met verdriet heeft de gemeente Noordwijk kennisgenomen van het overlijden van de Canadese veteraan Roland Montgomery Armitage, ook wel bekend als Roly. Hij overleed op 19 juni 2024 op 99-jarige leeftijd.

Speciale band met Noordwijk

Roly Armitage is voor veel Noordwijkers geen onbekende. Als lid van het Canadese bevrijdingsleger speelde hij een belangrijke rol bij de bevrijding van Nederland. Na de oorlog verbleef hij enige tijd in Noordwijk, in het bekende Huis ter Duin, als onderdeel van het bevrijdingsleger. Hier bouwde hij vriendschappen voor het leven op en Noordwijk won een speciaal plekje in zijn hart.

Bezoeker van herdenkingen

Tot op hoge leeftijd bracht Roly met liefde en vreugde bezoeken aan Noordwijk. Onder andere om deel te nemen aan de herdenkingen op 4 mei. Zijn laatste bezoek was in mei 2023, een moment dat velen zich nog zullen herinneren.

‘Gelachen en gehuild’

Burgemeester Wendy Verkleij reageerde op het nieuws: “Gisteren bereikte mij het nieuws dat de Canadese veteraan Roly Armitage op 19 juni op 99-jarige leeftijd is overleden. Ik koester warme herinneringen aan onze ontmoetingen en denk met een glimlach terug aan hoe hij vorig jaar nog zo genoten heeft van zijn bezoek aan Noordwijk. Roly was een indrukwekkende persoonlijkheid met wie ik zowel heb gelachen als gehuild. Rust in vrede, Roly.”

De gemeente Noordwijk wenst alle nabestaanden van Roly Armitage veel sterkte met dit verlies.