Burgemeester zet 3 redders in het zonnetje

25 oktober 2023, 14:32

Op woensdag 25 oktober ontving burgemeester Verkleij 3 redders in het gemeentehuis Noordwijk. Zij bevrijdden op 9 augustus 2023 mevrouw Henny van Duijvenbode-Timan (74) uit de auto waarmee zij te water raakte. Haar redders kregen de bronzen penning met een getuigschrift van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD).

3 redders  

De heer Joop Deijs bedacht zich geen moment toen hij tijdens een viswedstrijd aan de Leidsevaart een auto te water zag raken. Hij sprong in het water om de bestuurster uit de auto te redden. Hij kreeg daarbij hulp van 2 passerende wielrenners, de heren Pieter van Hofwegen en Bas Degeling. Met zijn drieën haalden zij de vrouw uit de auto en zorgden ervoor dat zij weer aan de kant kwam.
De burgemeester is zeer trots op de redders: “Het is niet vanzelfsprekend dat mensen meteen in actie komen, wanneer iemand iets ziet gebeuren en nog niet direct doorheeft dat iedere seconde telt.”

Penning

De KMRD, de Koninklijke Maatschappij tot het Redden van Drenkelingen, kent 3 onderscheidingen en een oorkonde. Redders die door de Maatschappij bekroond worden ontvangen een bronzen, zilveren of gouden penning.

Op de foto v.l.n.r. de heren Pieter van Hofwegen, Bas Degeling, Joop Deijs, mevrouw Henny van Duijvenbode-Timan, burgemeester Wendy Verkleij en de heer Volkert Teding van Berkhout van KMRD.