800 extra bomen

24 januari 2024, 15:44

De gemeente nodigt inwoners uit om plekken aan te geven voor het planten van extra bomen. 800 in totaal. Samen maken we Noordwijk groener.

Uitnodiging

De gemeente Noordwijk gaat 800 extra bomen planten. Daar betrekt de gemeente alle inwoners graag bij. Wethouder Theo Alkemade nodigt iedere inwoner van Noordwijk uit om een plek aan te dragen waar een boom geplant kan worden. Bekijk zijn uitnodiging aan jou en kom in actie. 

De komende weken participatie

Het project is opgezet naar aanleiding van het collegewerkprogramma. Voor de uitvoering van het project is €800.000,- beschikbaar gesteld. Een projectgroep begeleidt de uitvoering. De insteek in deze fase van het project: iedere inwoner van de woonkernen in De Zilk, Noordwijkerhout en Noordwijk krijgt een paar weken de tijd om op een kaart aan te geven waar zij een extra boom zouden willen.

Doorkijkje

Daarna volgt een nieuwe fase in het project. De projectgroep verzamelt alle ideeën. Daarna kijkt de gemeente welke locaties geschikt zijn. De gemeente bepaalt uiteindelijk waar de bomen geplant gaan worden, want niet elke boom past op elke plek. De inzet: mooie bomen, op de juiste plek, met een zo groot mogelijke kans om vitaal volwassen te worden, opdat iedereen er zo lang mogelijk van kan genieten.

Eerst nog wat meer weten? Lees de achtergrondinformatie op de projectpagina.

Meteen aan de slag? Dat kan via de projectpagina op Samen Noordwijk, het platform voor onze inwonersparticipatie.