3 nieuwe zitplekken speelbos in Nieuw Leeuwenhorst

22 maart 2024, 11:33
Nieuw Leeuwenhorst

Wethouder Roberto ter Hark onthulde donderdag 21 maart 2024 drie nieuwe zitplekken in het speelbos in Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Hij deed dat tijdens een tour door de regio die was georganiseerd door Stichting Het Zuid-Hollands Landschap.

Een groot gezelschap

De gemeenten hebben zich de afgelopen jaren ingespannen om voor hun inwoners de recreatiemogelijkheden te vergroten en de natuur te versterken. De wethouders deden een rondtocht langs vier projecten van Zuid-Hollands Landschap in Teylingen, Lisse, Hillegom en Noordwijk. In gemeente Noordwijk zagen ze waar de werkzaamheden op Nieuw Leeuwenhorst toe hadden geleid. Met wethouder Roberto ter Hark onthulden ze drie nieuwe zitplekken in het speelbos.

Trotse Stichting Het Zuid-Hollands Landschap

Nieuw Leeuwenhorst is één van de landgoedparken die de afgelopen jaren is heringericht en gerestaureerd. Enkele onderdelen: restauratie Spiegelvijver en de Koepelberg, de aanleg van nieuwe passende bruggen bij de Spiegelvijver, de herinrichting van de oversteek Gooweg en natuurlijk de aanleg van nieuwe entree en parkeervoorziening. In het aangelegde speelbos wordt al weer jaren fijn gespeeld.

Tour langs projecten

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap organiseerde donderdag 21 maart de tour langs haar projecten die onder het Gebiedsprogramma groen Duin- en Bollenstreek en het Regionaal Groenprogramma Holland Rijnland vallen. De projecten zijn mede gefinancierd door diverse gemeenten in de Duin- en Bollenstreek, waaronder gemeente Noordwijk, de provincie Zuid-Holland en regio Holland Rijnland onder het Regionaal Groenprogramma.

Feestelijke afsluiting

Het doel van de tour is een feestelijke afsluiting en laten zien wat er allemaal in de regio uitgevoerd is, zo meldde de organisator. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap heeft er een eigen bericht over opgesteld. Je vindt het hier.