AED-apparaat gebruiken

Een AED is een Automatische Externe Defibrillator. Dit apparaat helpt bij een hartstilstand. De AED geeft stroomstootjes. Hierdoor moet het hart weer gaan kloppen. Als iemand binnen 6 minuten gereanimeerd kan worden, is de kans groter dat hij of zij gered wordt.

De gemeente heeft AED-apparaten hangen. Iedereen mag een AED-apparaat gebruiken. Het apparaat vertelt u namelijk precies wat u moet doen. Om het AED-apparaat zit een speciale kast waarop het groene logo staat. Bedrijven en instellingen kunnen ook zelf een AED-apparaat kopen en ophangen.

Er zijn ook burgerhulpverleners die opgeroepen kunnen worden bij een spoedgeval. Een burgerhulpverlener heeft een training gevolgd en kan reanimeren.

Niet alleen de gemeente heeft AED-apparaten opgehangen. Bedrijven en instellingen kunnen ook zelf een AED-apparaat kopen en ophangen. U kunt ook zelf met uw buurt een AED-apparaat kopen. Op buurtaed.nl kunt u met elkaar geld inzamelen. 

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen als burgerhulpverlener zijn aangemeld. Heeft u in de afgelopen 2 jaar een reanimatietraining gevolgd en wilt u zich ook aanmelden als burgerhulpverlener, meld u zich dan aan via Hartslagnu.nl