Recreatiewoning bungalowpark Sollasi

Wilt u een recreatiewoning kopen op bungalowpark Sollasi? Dan moet u eerst verklaren dat u de woning alleen voor recreatieve doeleinden gebruikt. Dit doet u met een Verklaring van geen bezwaar. Als de verklaring klopt, geeft het college van burgemeester en wethouders toestemming voor de aankoop. Wij brengen de beheerder van het bungalowpark Sollasi, Mijbupark B.V. hiervan op de hoogte.

Online een Verklaring van geen bezwaar aanvragen (DigiD)

Aanpak

U kunt online een Verklaring van geen bezwaar (DigiD) bij ons aanvragen. U betaalt met iDEAL.

Bij de aanvraag moet u de volgende stukken toevoegen:

 • Kopie van uw koop- of huurcontract van uw huidige hoofdverblijf.
 • Verklaring van de bank of accountant. Daarin moet staan dat de aanvrager de bungalow/stacaravan en het hoofdverblijf kan betalen.

Kosten

De kosten voor het aanvragen van een Verklaring van geen bezwaar bedragen € 73,30.

Veelgestelde vragen

Hoe mag ik mijn recreatiewoning gebruiken?

U mag de recreatiewoning alleen voor recreatie gebruiken. Permanent wonen mag niet volgens het geldende bestemmingsplan. Ook de huisvesting van (buitenlandse) werknemers in de recreatiewoning is een vorm van permanent wonen.

Wat is permanent wonen?

Permanent wonen betekent: het gebruiken van een voor recreatie bestemde woning als hoofd(woon)verblijf. Wel of niet tijdelijk. 

De definitie van een hoofdverblijf is:

 • de plaats die dient als het centrum van de sociale en maatschappelijke activiteiten van betrokkene en;
 • welke een voor permanente bewoning geschikte verblijfplaats is, dat tenminste bestaat uit:
  • een keuken en;
  • een woongelegenheid en;
  • een wasgelegenheid en;
  • een slaapgelegenheid.

Dus plant en onderneemt u de dagelijkse activiteiten in het leven vanuit het recreatieverblijf? Dan is er sprake van een hoofdverblijf. Dit betekent dat er sprake is van permanent wonen.

Mag ik me inschrijven op het adres van een recreatiewoning?

Ja, dat kan. Dit betekent niet dat u hiermee toestemming heeft van de gemeente om permanent te wonen in de recreatiewoning. De gemeente heeft een wettelijke verplichting de gemeentelijke basisadministratie bij te houden. Om te zorgen voor een correct register. Het geldende bestemmingsplan staat los van deze verplichting om in te schrijven. Het bestemmingsplan bepaalt waarvoor u grond en woningen mag gebruiken. Als een woning een recreatief doeleind heeft volgens het bestemmingsplan, dan is dit maatgevend. 

Wat is een gedoogbeschikking?

Dat is een schriftelijke toestemming van de gemeente om permanent in de recreatiewoning te mogen wonen. Deze beschikkingen zijn tussen 2005 en 2008 verstrekt aan eigenaren en gebruikers die hiervoor in aanmerking kwamen. De gedoogbeschikkingen zijn persoonsgebonden, dus niet overdraagbaar aan derden en zijn geldig voor een duur van 20 jaar.

Kan ik nog een gedoogbeschikking krijgen?

Nee, de gemeente Noordwijk verstrekt geen gedoogbeschikkingen meer.

Mag ik mijn recreatiewoning verhuren?

Ja, maar alleen voor recreatiedoeleinden. Verhuur voor permanente bewoning mag niet.

Nachtregister

Als u overnachtingen aanbiedt, moet u een nachtregister bijhouden. In het register moet u de volgende gegevens van de gast vermelden:

 • naam;
 • woonplaats;
 • datum van aankomst;
 • welk legitimatiebewijs de gast heeft laten zien.