Donderdag 16 september 2021 vergadert de raadscommissie Ruimte. De vergadering start om 20:00 uur. De vergadering is digitaal, vanwege corona. U kunt de vergadering live volgen via onze livestream

Bezoek uit het buitenland ontvangen

Op dit moment kunt u alleen op afspraak langskomen bij de gemeente door het coronavirus. 

Soms heeft u voor bezoek uit het buitenland een garantstelling of particuliere logiesverstrekking nodig. Uw bezoek heeft dit nodig bij het aanvragen van een visum. Een garantstelling of een particuliere logiesverstrekking vraagt u aan bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Het ondertekenen (legaliseren), gebeurt bij de gemeente.

Bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking (pdf) via ind.nl downloaden 

Maak online een afspraak (gratis)

Betekenis garantstelling

De garantstelling betekent, dat u samen met uw gast verantwoordelijk bent voor de kosten. Zo kan uw gast niet in de problemen komen als hij of zij de kosten van een verblijf niet (meer) kan betalen. Bijvoorbeeld omdat uw gast niet meer bij zijn geld kan. Logeert uw buitenlandse bezoek in uw huis? Dan heeft u een particuliere logiesverstrekking nodig.

Voorwaarden

De voorwaarden voor het aanvragen van een garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking zijn onder andere: 

  • Uw bezoek komt voor een kort verblijf naar Nederland (niet langer dan 3 maanden).
  • Uw bezoek moet een visum aanvragen.

Aanpak

Kom persoonlijk langs tijdens de openingstijden van de publieksbalies. Door het coronavirus kunt u alleen op afspraak langskomen. Maak online een afspraak (gratis). Of bel voor een afspraak met ons Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000. U neemt mee:

U stuurt het ingevulde en gelegaliseerde bewijs naar de persoon die u naar Nederland wilt laten komen. 

Kosten

De kosten bedragen € 5,10.

Afhandeltermijn

Direct klaar.