Toegangspas woon- en winkelgebied

De woon- en winkellocaties in de Kerkstraat, De Keuvel, Hoofdstraat, Bomstraat en Maarten Kruytstraat zijn voorzien van een beweegbaar afsluitsysteem (verzinkbare paal).

Het beweegbaar afsluitsysteem is aangesloten op een dynamisch inzinkbare multi-pilaar en direct gekoppeld aan een huisnummergebonden toegangspas. De toegangspas verleent alleen de mogelijkheid tot in- en uitrijden om te laden en lossen. Deze pas geeft dus geen toestemming om te parkeren.

Hoofdstraat, Bomstraat en Maarten Kruytstraat

De palen gaan tussen 6:00-12:00 uur automatisch naar beneden voor de bevoorrading van winkels. Deze tijden zijn aangegeven op de tekstborden naast de palen. Ook zijn feestdagen, zomer- en wintertijd voorgeprogrammeerd. Het in- en uitrijden van dit gesloten woon- & winkelgebied kan alleen via een persoonsgebonden pas.

Er zijn 3 soorten passen:

  1. 24 uur-pas: algehele vrijstelling.
  2. Standaard: alleen toegang na sluitingstijd van de winkels.
  3. Verhuispas: maximaal 14 dagen voor verhuizing of verbouwing.

Kerkstraat en De Keuvel

Het woon- en winkelgebied in de Kerkstraat en de Keuvel is afgesloten met palen. Dit systeem werkt 7 dagen per week, ook op zon- en feestdagen. De inrijpalen zijn geplaatst aan de zijde van de Heilige Geestweg. De uitrijpaal staat aan de zijde van de Bronckhorststraat. Bewoners hebben recht op maximaal 2 toegangspassen. Winkeliers of ondernemers kunnen een schriftelijk verzoek indienen voor meerdere passen.

Er zijn 4 soorten passen:

  1. 24 uur-pas: algehele vrijstelling.
  2. Bewonerspas: alleen toegang na sluitingstijd van de winkels.
  3. Verhuispas: maximaal 14 dagen voor verhuizing of verbouwing.
  4. Winkeleigenaar-/leverancierspas: toegang na sluitingstijd van de winkels en op maandag t/m zaterdag tussen 6:00-12:00 uur.

In de voorwaarden en veelgestelde vragen ( bij het kopje Link naar meer informatie) kunt u meer informatie vinden over het gebruik van de toegangspassen en over de voorwaarden om voor een pas in aanmerking te komen.

Storingen

Bij storing of uitval van het systeem gaan de in- en uitrijpalen automatisch naar beneden. Mocht het systeem door technische redenen niet goed blijken te functioneren, dan kunt u dit digitaal melden via de app of website van Verbeterdebuurt.

€ 25,- (tarief 2019). Dit bedrag is een borg, als u de pas weer inlevert krijgt u de borg terug.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum via +31 (0)71 36 60 000.

Zo vraagt u een toegangspas aan:

  • U komt naar de gemeente.
  • U neemt uw legitimatiebewijs mee.
  • U neemt een ingevuld aanvraagformulier mee die u kunt downloaden.

Alleen van toepassing in de woonplaats Noordwijk.

Gemeente Noordwijk

Adresgegevens

Voorstraat 42

2201 HW Noordwijk

Telefoon: +31 (0)71 36 60 000 Klantcontactcentrum

gemeente@noordwijk.nl

Uitgelicht