Rioolaansluiting aanvragen

U vraagt een rioolaansluiting aan voor uw woning, bedrijf of gebouw bij de gemeente. Vraagt u meerdere aansluitingen aan? Dan dient u voor elke aansluiting een aanvraag in.

Online rioolaansluiting aanvragen als natuurlijk persoon (DigiD)

Online rioolaansluiting aanvragen als bedrijf (eHerkenning) 

Heeft u uw aanvraag via DigiD of eHerkenning gedaan? Dan kunt u de status van uw aanvraag bekijken op Mijn Noordwijk.

Naar Mijn Noordwijk

Soorten rioolaansluitingen

Er zijn 2 soorten rioolaansluitingen, 1 voor vuil water en 1 voor regenwater. In sommige gevallen is de afvoer gecombineerd en heeft u 1 aansluiting nodig. Bij gescheiden afvoer heeft u 2 aansluitingen nodig. De gemeente verzorgt de aansluiting vanaf de perceelgrens van uw terrein tot aan het riool. Vanaf daar moet u er zelf voor zorgen.

Rioolaansluiting buitengebied

In het buitengebied gelden andere regels voor de aansluiting op het riool. Woont u of heeft u uw bedrijf in het buitengebied? Bel dan eerst met ons Klantcontactcentrum via +31 71 36 60 000. Zij verbinden u dan door met een medewerker van het team Beheer Openbare Ruimte Civiel.

Aanpak

U vraagt een rioolaansluiting aan met een online formulier:

Houd hierbij rekening met de volgende zaken:

  • Bedrijven moeten inloggen met eHerkenning en niet met DigiD. Inloggen met DigiD is alleen bedoeld om een rioolaansluiting aan te vragen als natuurlijk persoon.
  • Vraagt u voor het eerst eHerkenning aan? Dan moet u bij het aanvragen een dienst aangeven waarvoor u eHerkenning wilt gebruiken. Zoek op ‘Noordwijk’ (niet gemeente Noordwijk) en kies voor de dienst ‘Dienstverlener Noordwijk alle diensten’. 

Kosten 

Voor de aansluiting op het riool geldt een vast tarief van € 491,97. Daar bovenop wordt per meter aansluiting een bedrag van € 163,99 berekend.