Alarminstallatie plaatsen

Gaat u een alarminstallatie plaatsen? Dan moet u hiervoor een melding doen of een omgevingsvergunning aanvragen. Dit doet u via het Omgevingsloket online.

Als u een alarmsysteem in uw huis of bedrijf wilt installeren, moet u een omgevingsvergunning aanvragen. Het systeem moet voldoen aan de voorwaarden die staan in de vergunning.

Soms hoeft u geen vergunning aan te vragen en is een melding voldoende. Voor een alarminstallatie in een monument is meestal is wel een vergunning nodig. Doe de vergunningencheck via het Omgevingsloket online.

De belangrijkste voorwaarde is, dat het alarmsysteem een opvallend geluid of lichtsignaal voor de omgeving afgeeft.

Gemeente Noordwijk heeft de taken op het gebied van bouwzaken overgedragen aan de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH). Voor informatie kunt u kijken op odwh.nl of tussen 9:00 - 14:00 uur met het Bouwloket van de ODWH bellen via +31 (0)71 40 83 200.

U kunt op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 8:30 - 12:30 uur op afspraak terecht bij het Bouwloket in het gemeentehuis van Noordwijk te Voorstraat 42. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen via +31 (0)71 40 83 200 of mailen naar infobouwen@odwh.nl 

De gemeente neemt binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag een besluit. Deze termijn mag de gemeente eenmaal verlengen.

Blijkt uit de vergunningcheck dat u een omgevingsvergunning nodig heeft, dan kunt u deze via het Omgevingsloket online aanvragen met uw DigiD, voor een bedrijf kunt u dit aanvragen met eHerkenning

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.