Kinderburgemeester

De gemeente Noordwijk is op zoek naar een kinderburgemeester! Heb jij een mening over wat er beter kan in de gemeente, woon jij of ga jij naar school in de gemeente Noordwijk en ben jij 11 of 12 jaar oud? Lees en kijk dan verder!

Wat doet een kinderburgemeester?

De kinderburgemeester praat mee over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Als kinderburgemeester krijg jij de kans om een onderwerp wat jij echt belangrijk vindt, alle aandacht te geven die het nodig heeft. Ook kunnen kinderen uit de gemeente bij jou aangeven wat zij belangrijk vinden. De kinderburgemeester gaat samen met de burgemeester naar bijzondere evenementen. De kinderburgemeester is actief tot het einde van het schooljaar.

Wie kan er kinderburgemeester worden?

Je kunt kinderburgemeester worden als je 11 of 12 jaar oud bent en in de gemeente Noordwijk woont of naar school gaat. Daarnaast moet je het leuk vinden om voor grote groepen te spreken en op te komen voor de belangen van kinderen. Je vindt het leuk om in de belangstelling te staan en vindt het niet erg als je met een foto of bericht in de krant komt.  

Hoe word je kinderburgemeester?

Je sollicitatie bestaat uit het insturen van een filmpje waarin je het volgende over jezelf vertelt:

  • Wie je bent en wat je hobby’s zijn
  • Wat jij wil bereiken als kinderburgemeester
  • Waarom jij de beste kinderburgemeester bent

Ook vragen wij jouw ouders/verzorgers om het toestemmingsformulier in te vullen en vragen we jou om de volgende 2 datums vrij te houden. Vrijdagmiddag 25 september 2020 vanaf 15:00 uur en woensdagochtend 14 oktober 2020: de dag van de Kinderraad.

Op vrijdagmiddag 25 september 2020 zal er een selectiemiddag plaatsvinden, waarin jij je presenteert voor een kleine jury. Op de dag van de Kinderraad, op woensdag 14 oktober 2020, wordt de kinderburgemeester benoemd door de burgemeester! Meer informatie ontvang je na het insturen van je sollicitatiefilmpje.

Schrijf je nu in!

Stuur je filmpje samen met het toestemmingsformulier op naar kinderburgemeester@noordwijk.nl Is je filmpje groter dan 10 MB? Stuur deze dan via We Transfer. Inschrijven kan tot 20 september 2020. Heb je vragen of suggesties? Deze kun je ook mailen.