Ludmilla met kinderen

Verhalen van veerkracht – Ludmilla

In de gemeente Noordwijk hebben veel mensen meegeholpen om ontheemde Oekraïners goed en menselijk op te vangen. Ook onze gemeente zet zich daarvoor in. In deze rubriek gaan we aan het woord met een aantal ontheemde Oekraïners. Dit keer is het woord aan Ludmilla. Ludmilla kijkt terug op de afgelopen jaren. “We zijn erg dankbaar dat jullie ons onderdak hebben gegeven en voor ons hebben gezorgd. Dit is een heel belangrijke en goede zaak, bedankt!”

Ludmilla vertelt

“Ik wil iets vertellen over hoe we in Nederland zijn aangekomen. Ik durfde eerst niet naar Nederland te komen,. Maar ik begreep dat het beter zou zijn voor mijn kinderen, omdat het gebrek aan licht, internet en constante raketexplosies erg moeilijk was.

Maar we zijn hier nu. In het begin was het moeilijk, maar we raakten eraan gewend. Het belangrijkste is veiligheid. Mijn jongste dochter Albina gaat naar school en vindt de Nederlandse school erg leuk. De oudste dochter Ilona is klaar met school en studeert aan de universiteit. En ik vind het zelf erg leuk om met bloemen te werken.”

We zijn erg dankbaar dat jullie ons onderdak hebben gegeven en voor ons hebben gezorgd. Dit is een heel belangrijke en goede zaak, bedankt!