Zorgtoeslag en collectieve aanvullende zorgverzekering aanvragen

Zorgtoeslag

Zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten voor jouw zorgverzekering. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van jouw (gezamenlijk) inkomen. Je vraagt de zorgtoeslag samen met jouw eventuele partner aan bij de Belastingdienst. Voor kinderen tot 18 jaar krijg je geen zorgtoeslag. Zij zijn namelijk tot hun 18e jaar gratis meeverzekerd.

Aanvragen bij de Belastingdienst

Kijk op belastingdienst.nl hoe je een aanvraag kan indienen. Of neem contact op met de Belastingdienst via +31 800 05 43 en via +31 555 385 385 vanuit het buitenland.

Collectieve aanvullende zorgverzekering

Voor inwoners met een laag inkomen en weinig vermogen is er met Zorg en Zekerheid een collectieve aanvullende zorgverzekering afgesloten. Dit houdt in dat je 5% korting krijgt op de premie van de verplichte basisverzekering en dat je tegen een voordelig tarief een aanvullende zorgverzekering kan afsluiten.

Aanvragen bij de ISD Bollenstreek

De taken op het gebied van sociale zekerheid zijn door de gemeente Noordwijk uitbesteed aan de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Bollenstreek. Kijk op isdbollenstreek.nl hoe je een aanvraag kan indienen. Of neem contact op met de ISD Bollenstreek via +31 800 95 67 000.