Energietoeslag aanvragen

Het Rijk stelt voor de energietoeslag 2023 extra geld beschikbaar voor huishoudens met een laag inkomen om de stijgende energielasten te betalen. Voor 2023 bestaat de energietoeslag uit 2 delen. Deel 1 is een bedrag van totaal € 500,- en voor deel 2 is de wetgeving nog niet bekend. Je kan energietoeslag aanvragen bij de ISD Bollenstreek. De taken op het gebied van inkomen zijn namelijk door de gemeente Noordwijk uitbesteed aan de ISD Bollenstreek.

De energietoeslag 2023 deel 1 kan niet meer worden aangevraagd. Zodra er meer bekend is over deel 2 vind je op deze pagina meer informatie.

Voorwaarden

  • Je woont in de gemeente Noordwijk.
  • Jouw inkomen is maximaal 130% van de voor jou geldende bijstandsnorm. En dat geldt voor de maand voorafgaand aan jouw aanvraag. Voorbeeld: je vraagt de energietoeslag in de maand februari aan, dan kijkt de ISD Bollenstreek naar jouw inkomen over de maand januari.
  • Je voert een zelfstandig huishouden.
  • Je hebt van de ISD Bollenstreek of andere gemeente nog geen energietoeslag ontvangen.
  • Per huishouden is één keer de energietoeslag mogelijk.

Neem voor meer informatie contact op met de ISD Bollenstreek via +31 800 95 67 000. Of kijk op isdbollenstreek.nl.

Hulp nodig bij energiebesparende maatregelen?

Heb je hulp nodig om de energierekening omlaag te krijgen? In 2023 volgen meer energiearmoede maatregelen voor de ontvangers van de energietoeslag. Wij werken hiervoor samen met de energiecoaches. Je krijgt bezoek van een energiecoach die jou adviezen geeft en helpt bij het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen.