Toegangspas woon- en winkelgebied

De woon- en winkellocaties in de Hoofdstraat, Bomstraat, Maarten Kruytstraat, Kerkstraat en de Keuvel hebben een beweegbaar afsluitsysteem (verzinkbare paal). Dit systeem is aangesloten op een dynamisch inzinkbare multi-pilaar en direct gekoppeld aan een huisnummergebonden toegangspas. De toegangspas geeft alleen de mogelijkheid tot inrijden om te laden en lossen. Deze pas geeft dus geen toestemming om te parkeren.

Maak online een afspraak (gratis)

Hoofdstraat, Bomstraat en Maarten Kruytstraat

De palen gaan tussen 6:00 – 12:00 uur automatisch naar beneden voor de bevoorrading van winkels. Deze tijden zijn aangegeven op de tekstborden naast de palen. Ook zijn feestdagen, zomer- en wintertijd voorgeprogrammeerd. Het inrijden van dit gesloten woon- & winkelgebied kan alleen via een persoonsgebonden pas. Uitrijden kan zonder pas.

Er zijn 3 soorten passen:

  1. 24 uur-pas: algehele vrijstelling.
  2. Standaard: alleen toegang na sluitingstijd van de winkels.
  3. Verhuispas: maximaal 14 dagen voor verhuizing of verbouwing.

Kerkstraat en De Keuvel

Het woon- en winkelgebied in de Kerkstraat en de Keuvel is afgesloten met palen. Dit systeem werkt 7 dagen per week, ook op zon- en feestdagen. De inrijpalen zijn geplaatst aan de zijde van de Heilige Geestweg. De uitrijpaal staat aan de zijde van de Bronckhorststraat. Uitrijden kan zonder pas. Inwoners hebben recht op maximaal 2 toegangspassen. Winkeliers of ondernemers kunnen een schriftelijk verzoek indienen voor meerdere passen.

Er zijn 4 soorten passen:

  1. 24 uur-pas: algehele vrijstelling.
  2. Bewonerspas: alleen toegang na sluitingstijd van de winkels.
  3. Verhuispas: maximaal 14 dagen voor verhuizing of verbouwing.
  4. Winkeleigenaar-/leverancierspas: toegang na sluitingstijd van de winkels. En toegang op maandag tot en met zaterdag tussen 6:00 – 12:00 uur.

Wil je meer informatie over het gebruik van de toegangspassen? Of over de voorwaarden om voor een pas in aanmerking te komen? Kijk dan in de veelgestelde vragen en voorwaarden. Kijk hiervoor onder ‘Bijzonderheden’.

Aanpak

Zo vraag je een toegangspas aan: 

Storingen

Bij storing of uitval van het systeem gaan de in- en uitrijpalen automatisch naar beneden. Doet het systeem het door technische redenen niet goed? Dan kan je dit online melden via fixi.nl of de app Fixi. Kijk bij de veelgestelde vragen hoe je een melding maakt. Of bel met ons Klantcontactcentrum via +31 71 36 60 000.

Kosten

De kosten voor een toegangspas bedragen € 25,-. Dit bedrag is een borg. Als je de pas weer inlevert, krijg je de borg terug.