Burgernet

Burgernet is een waarschuwingssysteem waarbinnen burgers, gemeente en politie samenwerken. Het wordt ingezet bij onder andere diefstal, inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving en vermiste personen. Als de politie een zoekactie begint, dan krijgen alle deelnemers van Burgernet een oproep via de Burgernetapp. 

Vernieuwde versie van Burgernetapp

Vanaf 1 september 2023 kunnen inwoners alleen nog via de Burgernetapp sms/spraakberichten ontvangen. Hiermee is jouw privacy beter geborgd omdat je jezelf niet als deelnemer hoeft te registreren. Daarnaast kan er via de app direct een foto verstuurd worden naar de meldkamer van wat is gezien. Ook komen er actieberichten van de omgeving waar je op dat moment bent en bevatten de AMBER Alerts een foto.

Aanmelden

Meld je aan als deelnemer van Burgernet via de Burgernetapp. Kijk op burgernet.nl hoe de Burgernetapp werkt en hoe je deze kan installeren. Elke deelnemer maakt de buurt een stukje veiliger. Na jouw deelname ontvang je voortaan meldingen, zoals de AMBER Alerts wanneer een kind in levensgevaar is.