Rioolaansluiting aanvragen

Je vraagt een rioolaansluiting aan voor jouw woning, bedrijf of gebouw bij de gemeente. Vraag je meerdere aansluitingen aan? Dan dien je voor elke aansluiting een aanvraag in.

Online rioolaansluiting aanvragen als natuurlijk persoon (DigiD)

Online rioolaansluiting aanvragen als bedrijf (eHerkenning) 

Soorten rioolaansluitingen

Er zijn 2 soorten rioolaansluitingen, 1 voor vuil water en 1 voor regenwater. In sommige gevallen is de afvoer gecombineerd en heb je 1 aansluiting nodig. Bij gescheiden afvoer heb je 2 aansluitingen nodig. De gemeente verzorgt de aansluiting vanaf de perceelgrens van jouw terrein tot aan het riool. Vanaf daar moet je er zelf voor zorgen.

Rioolaansluiting buitengebied

In het buitengebied gelden andere regels voor de aansluiting op het riool. Woon je of heb je jouw bedrijf in het buitengebied? Bel dan eerst met ons Klantcontactcentrum via +31 71 36 60 000. Zij verbinden je dan door met een medewerker van het team Beheer Openbare Ruimte Civiel.

Aanpak

Je vraagt een rioolaansluiting aan met een online formulier:

Houd hierbij rekening met de volgende zaken:

  • Bedrijven moeten inloggen met eHerkenning en niet met DigiD. Inloggen met DigiD is alleen bedoeld om een rioolaansluiting aan te vragen als natuurlijk persoon.
  • Vraag je voor het eerst eHerkenning aan? Dan moet je bij het aanvragen een dienst aangeven waarvoor jij eHerkenning wilt gebruiken. Zoek op ‘Noordwijk’ (niet gemeente Noordwijk) en kies voor de dienst ‘Dienstverlener Noordwijk alle diensten’. 

Kosten 

Voor de aansluiting op het riool geldt een vast tarief van € 504,76. Daar bovenop wordt per meter aansluiting een bedrag berekend van € 168,25.