Inschrijven voor een sociale huurwoning

Als je kans wilt maken op een sociale huurwoning, schrijf je jezelf in als woningzoekende. Je schrijft jezelf in bij Huren in Holland Rijnland. Die zorgt voor de verdeling van sociale huurwoningen.

Regionale woonruimteverdeelsysteem

In de regio Holland Rijnland zijn sociale huurwoningen schaars. Om de woningen zo eerlijk mogelijk te verdelen, hebben gemeenten en corporaties afspraken gemaakt en regels gemaakt. De woningen worden verdeeld via het regionale woonruimteverdeelsysteem. Dit betekent dat je zelf kan reageren op beschikbare woningen die aansluiten bij jouw inkomen en gezin. 

Urgentieverklaring

Je kan een urgentieverklaring aanvragen als je dringend op zoek bent naar een huurwoning. De urgentiecommissie van Holland Rijnland geeft deze verklaring alleen af voor noodgevallen. De criteria en de toepassing van urgentie staan in de Huisvestingsverordening Holland Rijnland 2024. In de artikelen 18 t/m 25. Gemeente Noordwijk heeft geen invloed op de beslissing of je een urgentieverklaring krijgt. Een urgentieverklaring vraag je aan bij woningcorporatie Stek of bij woningstichting Sint Antonius van Padua (AvP).

Huisvestingsvergunning

Gemeente Noordwijk heeft een regionale huisvestingsverordening. Op grond hiervan worden huisvestingsvergunningen gegeven voor sociale huurwoningen onder de huurtoeslaggrens van de corporaties in de regio. En van particuliere verhuurders met tenminste 10 sociale huurwoningen. Stek en AvP geven de huisvestingsvergunning voor de verhuur van hun eigen huurwoningen.

Aanpak

Online aanmelden

Op hureninhollandrijnland.nl staan de beschikbare sociale huurwoningen. Om erop te reageren moet je jezelf inschrijven als woningzoekende. Inschrijven kan online. Op hureninhollandrijnland.nl staat ook informatie over de toewijzing van sociale huurwoningen.

Langsgaan

Je kan ook langsgaan. Woon je in de woonplaats Noordwijk? Ga dan langs bij Stek. Kijk op stek-wonen.nl voor de adresgegevens. Woon je in de woonplaats Noordwijkerhout of De Zilk? Ga dan langs bij AvP. Kijk op ws-padua.nl voor de adresgegevens.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Huren in Holland Rijnland via +31 85 20 30 900.