Garant staan voor bezoek uit het buitenland

Soms heeft jouw bezoek uit het buitenland een garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking nodig. Jouw bezoek heeft dit bijvoorbeeld nodig bij het aanvragen van een visum. Een garantstelling of een particuliere logiesverstrekking vraag je aan bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Het ondertekenen (legaliseren), gebeurt bij de gemeente.

Bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking (pdf) via nederlandwereldwijd.nl downloaden 

Maak online een afspraak (gratis)

Betekenis garantstelling

De garantstelling betekent, dat je samen met jouw gast verantwoordelijk bent voor de kosten. Zo kan jouw gast niet in de problemen komen als hij of zij de kosten van een verblijf niet (meer) kan betalen. Bijvoorbeeld omdat jouw gast niet meer bij zijn geld kan. Logeert jouw gast in jouw huis? Met een particuliere logiesverstrekking kan jouw gast bij de grenscontrole laten zien waar hij of zij in Nederland verblijft.

Voorwaarden

De voorwaarden voor het aanvragen van een garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking zijn onder andere: 

  • Jouw bezoek komt voor een kort verblijf naar Nederland (niet langer dan 3 maanden).
  • Jouw bezoek heeft een visum nodig.

Aanpak

Kom persoonlijk langs tijdens de openingstijden van de publieksbalies. Je kan alleen op afspraak langskomen. Maak online een afspraak (gratis) of bel voor een afspraak (gratis) met ons Klantcontactcentrum via +31 71 36 60 000. Je neemt mee:

Je stuurt het ingevulde en gelegaliseerde bewijs naar de persoon die je naar Nederland wilt laten komen. 

Kosten

De kosten bedragen € 5,60.

Afhandeltermijn

Direct klaar.